Οι χώροι πολιτισμού φαίνεται πως είναι οι επόμενοι τομείς δραστηριοτήτων που θέλει η κυβέρνηση να ανοίξουν, με τους λοιμωξιολόγους να εξετάζουν αύριο το άνοιγμα μουσείων, θερινών σινεμά και θεάτρων.

Μάλιστα, κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης, στην οποία θα συμμετάσχει και η υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη, δεν αποκλείεται να τεθεί επί τάπητος και το θέμα των συναυλιών.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η πρόταση της κυβέρνησης προβλέπει το άνοιγμα των μουσείων στις 14 Μαΐου –μια κίνηση που φαίνεται λογική δεδομένου του ανοίγματος και του τουρισμού την ίδια ημέρα.

Παράλληλα, η 21η Μαΐου εξετάζεται ως κατάλληλη ημέρα για το άνοιγμα των θερινών σινεμά αλλά και θεάτρων.

Προς το τέλος του μήνα, και εφόσον κάτι τέτοιο λάβει το «πράσινο φως» των ειδικών, θα μπορούσαν ενδεχομένως να διοργανωθούν και οι πρώτες υπαίθριες συναυλίες.

Σε κάθε περίπτωση, τον τελευταίο λόγο θα έχει η επιτροπή των λοιμωξιολόγων, που θα αξιολογήσουν τα επιδημιολογικά δεδομένα και θα αποφασίσουν για το περαιτέρω άνοιγμα δραστηριοτήτων.

Σημειώνεται, ότι σε κάθε περίπτωση, οι όποιες πολιτιστικές δραστηριότητες επιτραπούν, θα γίνονται σε εξωτερικούς χώρους.

Ακόμη, σε ό,τι αφορά στους εργαζόμενους στους χώρους του πολιτισμού αναμένεται να ισχύουν όλα τα μέτρα προστασίας κατά του κορωνοϊού, δηλαδή χρήση μάσκας, τήρηση αποστάσεων και διενέργεια self test.

Δείτε όλες τις  τελευταίες Ειδήσεις από την  Ελλάδα και τον  Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο  Radar.gr.