Το City Football Group (CFG), η εταιρεία με επενδύσεις στη Μάντσεστερ Σίτι και άλλες δέκα ποδοσφαιρικές ομάδες, απέκτησε το πλειοψηφικό πακέτο της ιταλικής Παλέρμο, η οποία θα αγωνισθεί τη νέα σεζόν στη δεύτερη κατηγορία, σύμφωνα με σημερινή (04/07) ανακοίνωση του συλλόγου της Σικελίας.

Η κίνηση του κονσόρτσιουμ CFG επιβεβαιώθηκε σε συνέντευξη Τύπου στο Παλέρμο, όπου έδωσαν το «παρών» ο Διευθύνων Σύμβουλος της Σίτι, Φεράν Σοριάνο, και ο τέως «ισχυρός άνδρας» των «αετών», Ντάριο Μίρι, ο οποίος διατηρεί ένα ποσοστό της τάξεως του 20% στον σύλλογο και θα συνεχίσει την ενασχόλησή του, ως Πρόεδρος.

«Ο στόχος μας στα επόμενα χρόνια θα είναι να επιστρέψουμε στη Σέριε A», ανέφερε αρχικά ο Σοριάνο και συνέχισε:

«Φιλόδοξος στόχος, αλλά αυτός ο σύλλογος χρειάζεται τη Σέριε A και αυτό δε θα είναι εύκολο, θα χρειαστούμε σκληρή δουλειά. Η Παλέρμο εντάσσεται σήμερα σε μία οικογένεια, είναι ένας ιστορικός και σπουδαίος σύλλογος, διαθέτει μία ισχυρή και υπερήφανη ταυτότητα.

Θα εργασθούμε μαζί με τον Ντάριο Μίρι για να εδραιώσουμε την εξαιρετική δουλειά του, η οποία στοχεύει –για τα επόμενα χρόνια– στη βιώσιμη ανάπτυξη της Παλέρμο. Αισθανόμαστε ενθουσιασμένοι που το CFG έχει επεκτείνει την παρουσία του στην Ιταλία».

Το CFG είναι ο μεγαλομέτοχος των Μάντσεστερ Σίτι, Νιού Γιόρκ Σίτι FC και Μέλμπουρν Σίτι.

Το 78% των μετοχών του City Football Group κατέχει η εταιρεία Abu Dhabi United Group, ενώ μειοψηφικά ποσοστά έχουν επίσης η αμερικανική Silver Lake και οι κινεζικές China Media Capital και CITIC Capital.

Το CFG έχει επενδύσει επίσης στην ιαπωνική Γιοκοχάμα Μαρίνος, τη Μοντεβιδέο Σίτι Τόρκε από την Ουρουγουάη, την ισπανική Τζιοράνα, την κινεζική Σιτσουάν Τζιουνιού, την ινδική Μουμπάι Σίτι, τη βελγική Λόμελ και τη γαλλική Τρουά.

Πλέον, σε αυτή τη λίστα προστέθηκε και η Παλέρμο της Σέριε B. Η ομάδα από τη Σικελία κήρυξε πτώχευση το 2019 και άρχισε την… επάνοδο από την τέταρτη κατηγορία της Ιταλίας.

Όμως, έχει αρχίσει να «ανεβαίνει» γρήγορα και πριν από μερικές ημέρες, εξασφάλισε το εισιτήριο για τη Σέριε B, καθώς επικράτησε της Πάντοβα στον τελικό των πλέι–οφ ανόδου.