Η Μάντσεστερ Σίτι τίμησε τον Κουν Αγκουέρο, τον άνθρωπο που με το γκολ που πέτυχε πριν δέκα χρόνια στο ματς με την ΚΠΡ, χάρισε το πρωτάθλημα στους «πολίτες» μετά από 44 χρόνια. Ένα γκολ που έμελλε να σημάνει το ξεκίνημα της κυριαρχίας της «γαλάζιας πλευράς» του Μάντσεστερ στην Premier League.

13/5/2012… Η Μάντσεστερ Σίτι υποδέχεται την ΚΠΡ στο «Έτιχαντ», με στόχο τη νίκη που θα της έδινε το πρώτο της πρωτάθλημα μετά από 44 χρόνια.

Παρότι η ομάδα του Μαντσίνι ανοίγει το σκορ, οι φιλοξενούμενοι σκοράρουν δύο φορές και φέρνουν «τούμπα» το ματς, βάζοντας έτσι «φωτιά» στη μάχη της Premier League, καθώς την ίδια στιγμή ο Ρούνεϊ έδινε κεφάλι στη Γιουνάιτεντ απέναντι στη Σάντερλαντ.

Το παιχνίδι φτάνει στις καθυστερήσεις και ο Τζέκο βάζει τους Πολίτες ξανά στο κόλπο, ισοφαρίζοντας με μια κεφαλιά. Η λύτρωση ωστόσο ήρθε από τον Αγκουέρο.

Το χρονόμετρο έγραφε 93:20 όταν η μπάλα κατέληξε στα δίχτυα από το σουτ του Αργεντινού. Ένα γκολ που μέχρι και σήμερα είναι ότι πιο iconic έχει συμβεί στα χρονικά της Premier League, με το «Agueroooo» του Μάρτιν Τάιλερ και το συνοδεύει όσο πιο αρμονικά γίνεται.

Το γκολ του Αργεντινού επιθετικού θα μείνει βαθιά χαραγμένο στις μνήμες όλων των φίλων της Μάντσεστερ Σίτι. Ο βρετανικός σύλλογος ήθελε εδώ και καιρό να βρει τρόπο να τιμήσει τον άλλοτε ποδοσφαιριστή της για την προσφορά του. Έτσι αργά το βράδυ της Πέμπτης προχώρησε στα αποκαλυπτήρια του αγάλματος που δημιουργήθηκε μόνο για εκείνον. Ένα άγαλμα που κοσμεί τον περιβάλλοντα χώρο του Έτιχαντ.

«Είναι κάτι πολύ όμορφο για μένα, με συγκινεί. Σε αυτά τα δέκα χρόνια κατέκτησα πολλά τρόπαια και βοήθησα τη Σίτι να γίνει μια από τις πιο σημαντικές ομάδες στον κόσμο. Είμαι ευγνώμων στο κλαμπ που έφτιαξε αυτό το άγαλμα αναγνωρίζοντας την καριέρα μου στην ομάδα», ανέφερε ο Αγκουέρο.