Ο Έρλινγκ Χάαλαντ μετακομίζει στην Μάντσεστερ Σίτι! Σύμφωνα με δημοσίευμα του Athletic στη Γερμανία η μεταγραφή του Νορβηγού επιθετικού πρέπει να θεωρείται πια «τελειωμένη υπόθεση» και δεν αποκλείεται και εντός της εβδομάδας να γίνουν οι επίσημες ανακοινώσεις.

Οι αρχικοί προσωπικοί όροι ανάμεσα στους «πολίτες» και τον Χάαλαντ συμφωνήθηκαν τον προηγούμενο μήνα, αφότου ο 21χρονος έδωσε την έγκρισή του για τη μεταγραφή. Επομένως, αυτό το κομμάτι της διαπραγμάτευσης θεωρείται ολοκληρωμένο.

Πληρώνει τη ρήτρα η Σίτι

Κάπως έτσι, άνοιξε ο διάλογος ανάμεσα στους δύο συλλόγους. Η Ντόρτμουντ πιστεύεται ότι αναμένει την Σίτι να πληρώσει τη ρήτρα αποδέσμευσης του παίκτη μέσα στις επόμενες μέρες. Αν η κατάσταση προχωρήσει, τότε ο παίκτης θα ξεκινήσει προετοιμασία με την ομάδα του Γκουαρντιόλα για τη σεζόν 2022-2023.

Αν η Σίτι μοιάζει πυραυλοκίνητη χωρίς φορ, τότε με τον Νορβηγό ποδοσφαιριστή θα μοιάζει ανίκητη. Εδώ και δύο χρόνια, η ομάδα του Πεπ Γκουαρντιόλα αγωνίζεται χωρίς κλασικό στράικερ. Με «ψευτοεννιάρια», όπως ο Φόντεν, ο Στέρλινγκ ή ο Μπερνάντο Σίλβα τα έχει πάει περίφημα στο πρωτάθλημα αλλά στο Τσάμπιονς Λιγκ «πληρώνει» την έλλειψη ενός βαρβάτου φορ

Ο 21χρονος άσος της Ντόρτμουντ αποτελεί μία έτοιμη λύση δοκιμασμένη στο κορυφαίο επίπεδο.

Ο Έρλινγκ Χάαλαντ ξεκίνησε την καριέρα του στο Μόλντε της Νορβηγίας. Στη συνέχεια πέρασε ένα χρόνο στη Σάλτσμπουργκ προτού μετακινηθεί στην Ντόρτμουντ τον Γενάρη του 2020.

Με τους Βεστφαλούς έχει σκοράρει 85 γκολ σε 88 εμφανίσεις και είναι ένας από τους πιο καυτούς στράικερ στον κόσμο. Στο Τσάμπιονς Λιγκ μετράει ήδη 23 γκολ σε 19 συμμετοχές.

Επομένως, η Μάντσεστερ Σίτι μοιάζει με το σταθμό που θα απογειώσει την ποδοσφαιρική του καριέρα.