Ο… χορός των τερμάτων «άνοιξε» νωρίς στη σπουδαία αναμέτρηση για το πρώτο σκέλος των ημιτελικών της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης, καθώς ο Κέβιν Ντε Μπρόινε με όμορφη κεφαλιά έκανε το 1–0 στα 93 δευτερόλεπτα, ύστερα από την εξαιρετική ατομική προσπάθεια και σέντρα του Ριγιάντ Μαρέζ.

Το 2–0 ήταν γεγονός εννέα λεπτά αργότερα, όταν ο Νταβίντ Αλάμπα δεν αποσόβησε τον κίνδυνο σε ενέργεια του Βέλγου μεσοεπιθετικού, με τον Γκάμπριελ Ζεσούς να τον αποφεύγει ταχύτατα και με πλασέ να νικά τον Τιμπό Κουρτουά.

Η ομάδα του Πεπ Γκουαρντιόλα συνέχισε να κινείται σε υψηλούς ρυθμούς, ενώ παρ’ ολίγον να προηγηθούν με τρία ή και περισσότερα γκολ έως το μισάωρο, ωστόσο, τα σουτ των Μαρέζ (26’) και Φιλ Φόντεν (29’) δε βρήκαν στόχο.

Η πρώτη απόπειρα από πλευράς φιλοξενουμένων προήλθε από σέντρα του Καρίμ Μπενζεμά και άστοχη κεφαλιά του προωθημένου Αλάμπα στο 30’, ενώ τρία λεπτά αργότερα, κατόρθωσαν να μειώσουν.

Ο Λούκα Μόντριτς με αριστοτεχνικό μαρκάρισμα ανέκτησε την κατοχή, ο Μεντί πραγματοποίησε τη σέντρα και ο Γάλλος επιθετικός έκανε το 2–1 με σουτ στην κίνηση για να φθάσει τα δεκατρία τέρματα στο εφετινό Τσάμπιονς Λιγκ (πρώτος σκόρερ).

Μάντσεστερ Σίτι, Ρεάλ Μαδρίτης.

Μετά την ανάπαυλα, η Μάντσεστερ Σίτι «πάτησε» ξανά γκάζι και στο 48’ βρέθηκε μία «ανάσα» μακριά από το 3–1, όταν αρχικά ο Μαρέζ έστειλε τη μπάλα στο αριστερό δοκάρι με πλασέ και εν συνεχεία, το νέο σουτ Φόντεν σταμάτησε στον Ντάνι Καρβαχάλ.

Έπειτα από την προειδοποίηση, ήλθε η επιβράβευση για τους γηπεδούχους· στο 53’, ο Φερναντίνιο δημιούργησε για τον νεαρό Άγγλο μεσοεπιθετικό, ο οποίος αυτή τη φορά δεν έσφαλε, «γράφοντας» το 3–1.

Μερικές στιγμές αργότερα, όμως, η Ρεάλ Μαδρίτης μείωσε εκ νέου. Ο Βινίσιους προσπέρασε εντυπωσιακά τον Φερναντίνιο, διέσχισε με «μυθική» κούρσα το μισό γήπεδο και νίκησε τον Έντερσον με πλασέ για το 3–2.

Η Μάντσεστερ Σίτι δεν επηρεάστηκε από την «ψυχρολουσία», απείλησε στο 68’ με τον Λαπόρτ και έξι λεπτά μετά σκόραρε και πάλι, αυτή τη φορά με τον Μπερνάρντο Σίλβα, που με εκπληκτικό σουτ «εκτέλεσε» τον Κουρτουά για το 4–2.

Η πολυνίκης του θεσμού δεν είπε την τελευταία της λέξη· ο Μπενζεμά, με το δεύτερο αποψινό του προσωπικό γκολ, ευστόχησε σε εκτέλεση πέναλτι έπειτα από χέρι του Λαπόρτ στη μεγάλη περιοχή για το τελικό 4–3, αφήνοντας «ανοικτό» παράθυρο για πρόκριση στον μεγάλο τελικό της Γαλλίας.

Αγώνας – «διαφήμιση» του σύγχρονου ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου, με νικητές τους «πολίτες».

Μάντσεστερ Σίτι (Πεπ Γκουαρντιόλα): Έντερσον, Στόουνς (36’ Φερναντίνιο), Ντίας, Λαπόρτ, Ζιντσένκο, Ντε Μπρόινε, Ρόδρι, Μπερνάρντο Σίλβα, Μαρέζ, Ζεσούς (83’ Στέρλινγκ), Φόντεν.

Ρεάλ Μαδρίτης (Κάρλο Αντσελότι): Κουρτουά, Καρβαχάλ, Μιλιτάο, Αλάμπα (46’ Νάτσο), Μεντί, Μόντριτς (79’ Σεμπάγιος), Κρόος, Βαλβέρδε, Ροντρίγκο (70’ Καμαβίνγκα), Μπενζεμά, Βινίσιους.