Είναι γεγονός που δεν αμφισβητείται ότι το μεγάλο έργο της λειτουργίας και συντήρησης του κέντρου επεξεργασίας λυμάτων Ψυττάλειας συνολικού προϋπολογισμού 324 εκατ. ευρώ έχει μπει στο κάδρο ως ένα ακόμη άμεσο πεδίο σύγκρουσης των Ελλήνων – και όχι μόνο- εργολάβων!

Μετά από 2 παρατάσεις της διαγωνιστικής διαδικασίας η οποία πέρασε από 40 κύματα, το έργο βγαίνει άμεσα καθώς η δεύτερη παράταση της σύμβασης σε Άκτωρ – Αβαξ δεν μπορεί να ανανεωθεί για τρίτη φορά και λήγει στις 31 Μαρτίου.

Σε απλά λόγια εντός του μηνός Απριλίου οι 3  υποψήφιοι θα πρέπει να έχουν καταθέσει τους φακέλους των προσφορών οι οποίες και θα αξιολογηθούν!

Θυμίζω ότι στο έργο η κοινοπραξία Άκτωρ – Αβαξ είχε ανακηρυχθεί προσωρινός ανάδοχος καθώς η επιτροπή αξιολόγησης του διαγωνισμού που αποτελείτο από στελέχη της ΕΥΔΑΠ είχε θέσει εκτός διαγωνισμού τις κοινοπραξίες Μυτιληναίος – Κωνσταντινίδης και Suez- Τέρνα – Ιντρακάτ!

Ωστόσο η διοίκηση της ΕΥΔΑΠ υπό την καθοδήγηση του ισχυρού άνδρα Σαχίνη, μέλος του ακραίου Σύριζα την εποχή του σκληρού ροκ, που είναι απορίας άξιον ποια δύναμη τον κράτησε εκεί στον δημόσιο οργανισμό, κολλητού και ουσιαστικά ορντινάτσα του Μπενίση, συζύγου της Δούρου, αποφάσισε να θέσει στο περιθώριο την απόφαση της επιτροπής αξιολόγησης του διαγωνισμού και να αναθέσει στον πρόεδρο Στασινό, τον νέο νταραβεριτζή του συστήματος, να γνωμοδοτήσει!

Ξαφνικά ο Σαχίνης ανέδειξε τον Στασινό ως εκπρόσωπο θεσμικής αρχής που δύναται να γνωμοδοτεί, να νομοθετεί και να καθορίζει την έκβαση μιας διαγωνιστικής διαδικασίας! Πράγματα πρωτοφανή!!!

Έτσι λοιπόν σήμερα η ΕΥΔΑΠ κατόπιν της γνωμοδότησης της ανεξάρτητης αρχής της οποίας προΐσταται ο Στασινός, την οποία και υιοθέτησε το ΣτΕ τον Δεκέμβριο, καλείται να αναδείξει ανάδοχο σε ένα έργο κομβικό!

Παρένθεση: η ΕΥΔΑΠ, παρά την γνωμοδότηση Στασινού και την απόφαση του ΣτΕ δεν εστράφη καθ’ οιονδήποτε τρόπο, πειθαρχικό, διοικητικό, νομικό κατά των μελών της επιτροπής αξιολόγησης την απόφαση των οποίων ακύρωσε και πέταξε στα θολά νερά του Σαρωνικού!!!

Για να μην σας κουράζουμε, το άρθρο έχει τίτλο «οι Γάλλοι έρχονται»!!!

Όπως φαίνεται η Suez δεν θα την πατήσει όπως οι άλλοι Γάλλοι με τις φρεγάτες και τα ναυπηγεία!

Οι μετοχές της ΓΕΚ Τέρνα και της Ιντρακάτ κινούνται εσχάτως ανοδικά στο ταμπλό του ΧΑ, ενώ όπως ανακοινώθηκε επισήμως τα μέλη του ΔΣ της Ιντρακάτ έκαναν χρήση των δικαιωμάτων προαίρεσης!

Οπότε, ο Σαρωνικός συντόμως θα «καθαρίσει» από τα λύματα και τα θολά νερά!

Το μείζον ζήτημα ωστόσο παραμένει: πότε άραγε θα καθαρίσει στη χώρα μας το τοπίο των διαγωνιστικών διαδικασιών, των εμπλεκομένων νταραβεριτζήδων και των τεχνοκρατών όλων των εποχών και όλων των καταστάσεων!!!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Radar.gr.