Δεν χωρεί αμφιβολία ότι η υπόθεση της ΔΕΗ συνιστά ένα πρωτοφανές success story το οποίο πιστώνεται ο πρωθυπουργός με την επιλογή ενός αξιόπιστου και ικανού μάνατζερ , του Γιώργου Στάσση! Ο οποίος σε σύντομο χρονικό διάστημα ξαναέβαλε την επιχείρηση στον χάρτη της ενέργειας, την εξυγιαίνει και της δημιουργεί υπεραξίες!

Από την φάση της απαξίωσης και του κατακερματισμού η ΔΕΗ αναδεικνύεται σε σημείο αναφοράς όπου συναθροίζονται όλες οι μεγάλες δυνάμεις της Ενέργειας για να συνεργαστούν.
Και αντί να κάνουν πλιάτσικο στα τεμαχισμένα περιουσιακά στοιχεία της επιχείρησης, σπεύδουν να καταστούν συνεργάτες και συνομιλητές!

Υπό αυτή την έννοια οφείλει ο πρωθυπουργός να ακολουθήσει παντού στις ΔΕΚΟ το παράδειγμα της ΔΕΗ και να τοποθετήσει ικανούς μάνατζερ στο τιμόνι, όπως ο Γ. Στάσσης και όχι όπως ο Χ. Σαχίνης της ΕΥΔΑΠ για παράδειγμα που βάζει να γνωμοδοτεί για τους διαγωνισμούς το ΤΕΕ λες και έχει κάποιο θεσμικό ρόλο ή αναγνωρισμένη γνωμοδοτική εξουσιοδότηση!!!

Στάσσηδες θέλει η αγορά και όχι Σαχίνηδες αν πραγματικά θέλουμε να αλλάξει σελίδα ο τόπος και οι επιχειρήσεις κοινής ωφέλειας να εξυγιανθούν και να πάψουν να αποτελούν εστία συγκέντρωσης και εκμετάλλευσης των διαπλεκόμενων συμφερόντων!