Όπως έχει γίνει λίγο πολύ γνωστό από τα «εξειδικευμένα» ΜΜΕ του Διαδικτύου, τα οποία «ελέγχουν» έμμεσα ή άμεσα οι Μπακοκαυμενάκηδες, οι εφοπλιστές – εργολάβοι της Φουτζέιρα που αποκόμισαν υπεραξίες άνω των 65 εκατ. ευρώ από την εμπλοκή τους στον Ελλάκτωρα, θα προχωρήσουν σε συνολικές επενδύσεις στη χώρα άνω των 500 εκατ. ευρώ, ενώ μεταξύ των τομέων ενδιαφέροντος τους περιλαμβάνεται και το τραπεζικό σύστημα!

Υπό αυτό το πρίσμα, κυκλοφορεί εσχάτως στην αγορά μια φήμη, από εξαιρετικά καλή πηγή, ότι οι Μπακοκαυμενάκηδες, από κοινού με το Orasis fund του George Elliot, που προσφάτως μαζί με την κυρία Μαριάννα Λάτση ήταν οι Anchor investors της Dimand κατά την εισαγωγή της στο χρηματιστήριο, διερευνούν το ενδεχόμενο συμμετοχής τους, στην Συνεταιριστική τράπεζα Κεντρικής Μακεδονίας – Σερρών, σε μια κίνηση αντίστοιχη εκείνης του Μ. Σάλλα με την Παγκρήτια!

Επί της ουσίας Μπακοκαυμενάκηδες και Ελλιοτ φέρονται να συζητούν με τους μετόχους της Συνεταιριστικής τράπεζας Κεντρικής Μακεδονίας – Σερρών, την απόκτηση του πλειοψηφικού πακέτου διά μέσω της συμμετοχής τους στην αύξηση κεφαλαίου της Συνεταιριστικής τράπεζας, που όλο γίνεται, εδώ και καιρό, και όλο δεν γίνεται!

Η Συνεταιριστική τράπεζα Κεντρικής Μακεδονίας – Σερρών παρουσιάζει αναμφίβολα ενδιαφέρον για κάποιον με τεράστια ρευστότητα που θέλει να διεισδύσει στο εγχώριο τραπεζικό σύστημα, σε μια εποχή μεγάλων ανατροπών!

Επίσης έχει σημασία, ότι η Συνεταιριστική τράπεζα Κεντρικής Μακεδονίας – Σερρών φέρεται να αντιμετωπίζει διάφορα ζητήματα καθώς τον Δεκέμβριο του 2021 ο Πρόεδρος της Αλέξανδρος Χατζηγεωργίου, πρώην βουλευτής με το Ποτάμι, εξαναγκάστηκε σύμφωνα με πληροφορίες σε παραίτηση από την Τράπεζα της Ελλάδας, ιδίως μετά από «περίεργα» εμβάσματα από Βουλγαρία και Ρουμανία τα οποία φέρονται να συνδέονται με ελληνικές επιχειρήσεις και πρόσωπα «πολύ γνωστά» και επώνυμα στην εγχώρια επιχειρηματική πιάτσα!

Επιπροσθέτως η Τράπεζα της Ελλάδος, παρέπεμψε την υπόθεση περί τα τέλη Φεβρουαρίου – αρχές Μαρτίου 2022 στην Αρχή για το ξέπλυμα βρώμικου χρήματος η οποία την ώρα τούτη διερευνά την υπόθεση!

Οι πληροφορίες πάντως λένε πως η Συνεταιριστική τράπεζα Κεντρικής Μακεδονίας -Σερρών ( που σπονσονάρει και την αντίστοιχη ποδοσφαιρική ομάδα) έχει ένα πολύ ενδιαφέρον ενεργειακό χαρτοφυλάκιο, καθώς φέρεται να έχει χρηματοδοτήσει πλήθος ενεργειακών επενδύσεων σε φωτοβολταϊκά και ΑΠΕ, ένας τομέας που φέρεται να ενδιαφέρει ιδιαίτερα τους Μπακοκαυμενάκηδες, που κακά τα ψέματα, πραγματοποιούν «επιθετική εισβολή» στα επιχειρηματικά δρώμενα και προφανώς αποσκοπούν στο να αναδειχθούν ως κεντρικοί «παίκτες» του συστήματος!