Αίσθηση προκάλεσε το αποκαλυπτικό ρεπορτάζ του Radar.gr σχετικά με τα περίεργα και ύποπτα εμβάσματα σε συνεταιριστική τράπεζα της Βορείου Ελλάδος από επιχειρήσεις ελληνικών συμφερόντων σε Ρουμανία και Βουλγαρία, τα οποία φέρεται να εντόπισε η Τράπεζα της Ελλάδος που σήμανε συναγερμό και προκάλεσε εξελίξεις!

Η συνεταιριστική της Β. Ελλάδος, η ΤτΕ και το ξέπλυμα!

Όπως αναφέρουν καλά πληροφορημένες πηγές που γνωρίζουν εκ των έσω πρόσωπα και πράγματα, η υπόθεση στην οποία παρενέβη ο ελεγκτικός μηχανισμός της ΤτΕ αφορά την Συνεταιριστική Τράπεζα Σερρών και μάλιστα οι ίδιοι κύκλοι υποστηρίζουν ότι ο έλεγχος για πιθανό ξέπλυμα βρώμικου χρήματος διά μέσω των σχετικών εμβασμάτων, πιθανόν να συνδέεται και με την παραίτηση στις αρχές Δεκεμβρίου 2021 του Προέδρου στην Συνεταιριστική Σερρών, κυρίου Αλεξάνδρου Χατζηδημητρίου, πρώην βουλευτή του ελληνικού κοινοβουλίου με το «Ποτάμι»!

Μολονότι ορισμένοι υποστηρίζουν ότι ο κ. Χατζηδημητρίου εξαναγκάστηκε σε παραίτηση λόγω του μείζονος σημασίας ζητήματος από τον Διοικητή της ΤτΕ κ. Στουρνάρα, το γεγονός αυτό δεν επιβεβαιώνεται επισήμως!

Το γεγονός πάντως είναι πως σε συνέχεια των σχετικών αποκαλύψεων του Radar.gr, του θέματος της Πανσερραϊκής συνεταιριστικής τράπεζας απασχολεί αρμοδίως μετά την ΤτΕ και την Αρχή για το ξέπλυμα βρώμικου χρήματος!

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι στον έλεγχο για πιθανή νομιμοποίηση χρήματος που προέρχεται από εγκληματικές δραστηριότητες μέσω Βαλκανίων και ειδικότερα διά μέσω της δραστηριοποίησης σε Βουλγαρία και Ρουμανία εμπεριέχονται «επώνυμοι» επιχειρηματίες, «παλιοί γνωστοί» στην πιάτσα, που εμπλέκονται σε ασαφείς business στις εν λόγω χώρες των Βαλκανίων!

Ο ένας είναι bon viveur, λάτρης της χλιδής, της σπατάλης, της άστατης ζωής, των ιδιωτικών αεροσκαφών, των καλλίγραμμων μοντέλων και όλων των πειρασμών που τον οδήγησαν στο παρελθόν στο σκαμνί για βαριά κακουργήματα και φυσικά στην προφυλάκιση του! Προσωπικός φίλος και σύμφωνα με τις κακές γλώσσες, συνέταιρος πρωτοκλασάτου υπουργού!

Ο άλλος είναι «καναλάρχης», χρηματιστηριάκιας, που έχει διάγει «βίο και πολιτεία» τόσα χρόνια στην αγορά, με πλείστες όσες παραπομπές σε δίκες για απάτη, υπεξαίρεση και άλλες πολλές υποθέσεις…

Ο τρίτος ακούγεται ότι είναι «νέος παίκτης» στην επιχειρηματική αγορά, «ζαχαρένιος», που το όνομα του ακούστηκε παρεμπιπτόντως και με αφορμή την υπόθεση «βιασμού» στη Βόρεια Ελλάδα!