Σφίγγει ο κλοιός γύρω από το μείζον και ανοιχτό ζήτημα της Συνεταιριστικής τράπεζας Κεντρικής Μακεδονίας και Σερρών, καθώς στις 31 Αυγούστου εκπνέει σύμφωνα με πληροφορίες το τελεσίγραφο της Τράπεζας της Ελλάδος για την ολοκλήρωση της αύξησης κεφαλαίου ύψους 15 εκατ. ευρώ τα οποία καλούνται να καταβάλουν οι υφιστάμενοι μέτοχοι για την κάλυψη κεφαλαιακών ανοιγμάτων!

Όπως αναφέρουν απόλυτα αξιόπιστες πηγές, σε περίπτωση που οι υφιστάμενοι μέτοχοι δεν καλύψουν εντός των επόμενων ημερών και μέχρι το τέλος του μήνα το ταμειακό άνοιγμα των 15 εκατ. ευρώ, η Τράπεζα της Ελλάδος που ήδη από τον περασμένο Δεκέμβριο «υποχρέωσε» σε παραίτηση τον τότε πρόεδρο κύριο Αλέξανδρο Χατζηγεωργίου πρώην βουλευτή Σερρών στο εθνικό κοινοβούλιο με το «Ποτάμι», θα κινήσει τις σχετικές διαδικασίες αφαίρεσης της αδείας!

Θυμίζεται ακόμη ότι για το ζήτημα της Συνεταιριστικής Κεντρικής Μακεδονίας και Σερρών έχει ενεργοποιηθεί η Αρχή για το ξέπλυμα βρώμικου χρήματος μετά από σχετική παρέμβαση της Τράπεζας της Ελλάδος για πλήθος υπόπτων εμβασμάτων από βαλκανικές χώρες και ειδικότερα Βουλγαρία και Ρουμανία στα οποία φέρονται να εμπλέκονται επώνυμοι επιχειρηματίες της Βορείου Ελλάδος και όχι μόνο!!!

Επιπροσθέτως στην Αρχή για το ξέπλυμα υπήρξε ανώνυμη καταγγελία εξαιρετικά εμπεριστατωμένη που έχει ληφθεί σοβαρά υπόψιν από τους κρατικούς αξιωματούχους, βάσει της οποίας καταγγέλλονται οι υφιστάμενοι βασικοί μέτοχοι για υπερτιμολογήσεις σε φωτοβολταϊκά, για δάνεια χωρίς ουσιαστικές εξασφαλίσεις, για χρηματοδοτήσεις χωρίς να καταβάλεται από τους δανειολήπτες ιδία συμμετοχή, ενώ ακόμη καταγγέλλεται ύποπτη σύνδεση μετοχοδανείων, διοίκησης, νέων μετόχων σε συνάρτηση και με την ποδοσφαιρική ομάδα του Πανσεραϊκού που αγωνίζεται στην Super League 2!

Με βάση τις καταγγελίες της ανώνυμης επιστολής, σε συνάρτηση με τα ύποπτα εμβάσματα από τις βαλκανικές χώρες, τα επώνυμα επιχειρηματικά ονόματα και την παρέμβαση της ΤτΕ, η Αρχή για το ξέπλυμα διερευνά ήδη την σύνδεση των προσώπων που αποτελούν ταυτοχρόνως τους μετόχους, την διοίκηση της τράπεζας αλλά και την διοίκηση – μετοχικό σχήμα του Πανσερραϊκού! Καθώς υπάρχουν υπόνοιες και σαφείς ενδείξεις, ότι μεταξύ όλων αυτών των συνδεδεμένων προσώπων υπάρχουν ροές χρήματος που επιβάλλεται να ελεγχθούν εξονυχιστικά και σε βάθος ως προς την προέλευση και την απόκτηση!

Την ίδια στιγμή, όπως διαβεβαιώνουν απόλυτα ηλεγμένες πηγές, βρίσκεται σε εξέλιξη διαδικασία due diligence που διενεργεί η Deloitte για λογαριασμό των  Εξ (σύντμηση από το Εξάρχου)- Μπακοκαϋμενάκηδων και του fund Orasis του Τζώρτζ Έλιοτ που ενδιαφέρονται να επενδύσουν στην συνεταιριστική τράπεζα, υπό την προϋπόθεση ότι μετά τον έλεγχο όλα θα είναι «καθαρά» και τακτοποιημένα!

Αυτά τα ολίγα προς το παρόν! Συνεχίζεται …