Σημαντικές αποφάσεις για την αποτελεσματικότητα του κυβερνητικού σχήματος και την εύρυθμη λειτουργία του Μεγάρου Μαξίμου σκοπεύει να πάρει ο Πρωθυπουργός μετά τις ευρωεκλογές.

Το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών θα παίξει σημαντικό ρόλο στο εύρος, στο είδος και στο βάθος των αλλαγών που θα γίνουν.

Για παράδειγμα, εάν τα κόμματα δεξιά της ΝΔ συγκεντρώσουν ένα μεγάλο ποσοστό (άνω του 18%) τότε θα μιλάμε για μία μεγάλη αλλαγή που θα πρέπει να ληφθεί υπόψη του Πρωθυπουργού.

Πάντως, ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει πειστεί ότι πρέπει να πάει σε δοκιμασμένες περιπτώσεις προσώπων που είναι εγνωσμένης αξιοπιστίας και εμπιστοσύνης.

Υπό αυτή την έννοια δεν μπορεί να φέρει στο Μέγαρο Μαξίμου ένα ξένο πρόσωπο.

Οι πληροφορίες μας λένε ότι έχει γίνει κρούση στον Θωμά Βαρβιτσιώτη για θέση μέσα στο Μέγαρο Μαξίμου η οποία συζητείται και δεν αποκλείεται να προχωρήσει ως σενάριο την επ αύριο των ευρωεκλογών, παρά τα όποια εμπόδια προκύπτουν μέσα από την σημερινή σύνθεση του πρωθυπουργικού μεγάρου και τις μεγάλες υποχρεώσεις που εγείρονται μέσα από την ανάληψη των καθηκόντων.

Κατ’ αρχήν ο Θ. Βαρβιτσιώτης φέρεται να μην επιθυμεί να εμπλακεί στα του Μαξίμου.

Πάντως, εάν επιστρέψει ο Θωμάς στη ενεργό πολιτική, ως υποψήφιος βουλευτής, κάποιοι προεξοφλούν ότι θα προχωρήσει και στην οργάνωση του πολιτικού του γραφείου.

Επίσης, μία δεύτερη (σχεδόν) σίγουρη προσθήκη είναι η αξιοποίηση του Σταύρου Παπασταύρου σε υπουργικό θώκο.

Με τις πληροφορίες να αναφέρουν ως ενδεχόμενο την τοποθέτηση του στο Υπ. Δικαιοσύνης, δεδομένου ότι γνωρίζει άριστα τον χώρο, ενώ ο Κυριάκος Μητσοτάκης φέρεται να είναι δυσαρεστημένος με τον Γιώργο Φλωρίδη για διαφόρους λόγους!

Μπορεί ο Στ. Παπασταύρου να παραιτήθηκε και να έφυγε από το Μέγαρο Μαξίμου αλλά για όσους γνωρίζουν καλά τι συμβαίνει στο κυβερνητικό στρατόπεδο λένε ότι η προσφορά του στο κυβερνητικό έργο αλλά και στον ίδιο τον Πρωθυπουργό είναι τεράστια για να αμαυρωθεί από μία λάθος στιγμή.

Μάλιστα, υπάρχουν και πληροφορίες ότι ακόμα και τώρα υπάρχει συνεργασία μεταξύ του Παπασταύρου και του Πρωθυπουργού σε ζητήματα υψηλής βαρύτητας.

Όσο για την επομένη των εκλογών, υπάρχουν πολλοί που πιστεύουν ότι ο Παπασταύρου αν δεν πάρει το Δικαιοσύνης θα αναλάβει ένα παραγωγικό υπουργείο ανάλογο των δυνατοτήτων και των επαφών του.

Μία τρίτη πληροφορία που έρχεται στα radar μας είναι ότι υπάρχει ένα πολύ καλό κλίμα για τον Γιάννη Πλακιωτάκη, το οποίο προϋπήρχε και της ομιλίας του στο Συνέδριο.

Ο πρώην υπουργός Ναυτιλίας απολαμβάνει μίας κομματικής αποδοχής η οποία εμπεδώθηκε και στο Συνέδριο στο Ζάππειο.

Πέραν αυτού είναι ένας πολιτικός που επέδειξε αποτελεσματικότητα στο τομέα που κλήθηκε ενώ ήταν και απολύτως έμπιστος του Μαξίμου.

Μία σημαντική παράμετρος. Ο Πλακιωτάκης εχει αποδοχή και από την Κρήτη και όχι μόνο από τον νομό Λασιθίου.

Την ίδια ώρα, φαίνεται ότι στον ανασχηματισμό που θα γίνει μετά τις ευρωεκλογές, θα επιστρέψει και ο Τάκης Θεοδωρικάκος ο οποίος αποτελεί μία αξιόπιστη εναλλακτική για τον Πρωθυπουργό ο οποίος φρόντισε να τον διατηρήσει σε εφεδρεία και να τον αξιοποιήσει αφού αξιολογήσει συνολικά το κυβερνητικό σχήμα.

Διαβάστε ακόμη: