Οι ευρωπαϊκές αγορές άνοιξαν και διαπραγματεύτηκαν σε αρνητικό έδαφος σήμερα Τετάρτη, καθώς το διεθνές κλίμα υποχωρεί.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 υποχώρησε 0,5% στις αρχές του εμπορίου, με τα αυτοκίνητα να υποχωρούν 2% για να οδηγήσουν σε απώλειες καθώς οι περισσότεροι τομείς και τα μεγάλα χρηματιστήρια έπεσαν στο κόκκινο.

Ο βρετανικός δείκτης FTSE 100 διαπραγματεύεται στις 7,463.59 μονάδες αρνητικός κατά 0.09%. Ο γερμανικός δείκτης DAX διαπραγματεύεται ανοδικά κατά 0.38% στις 15,140.08 μονάδες. Ο γαλλικός δείκτης CAC 40 σε θετικό έδαφος κατά 0.60% στις 7,039.16 μονάδες. Ο ιταλικός δείκτης FTSE MIB διαπραγματεύεται στις 27,529.79 μονάδες αυξημένος κατά 0.18%.

Οι μετοχές απέτυχαν σε γενικές γραμμές να αποτινάξουν τη δυσφορία τους Αυγούστου και Σεπτεμβρίου στην αρχή του νέου μήνα διαπραγμάτευσης, με τον Stoxx να υποχωρεί στην αρχή της εβδομάδας καθώς τα στοιχεία αποκάλυψαν μια εξερχόμενη ύφεση στη μεταποιητική παραγωγή, καθώς οι νέες παραγγελίες μειώθηκαν κατά επίπεδο σχεδόν ρεκόρ.

Οι αμερικανικές μετοχές υποχώρησαν την Τρίτη, καθώς οι επενδυτές παρακολούθησαν στενά τις αυξανόμενες αποδόσεις των ομολόγων, οι οποίες έφτασαν σε υψηλό 16 ετών. Η απόδοση του 10ετούς ομολόγου, σημείο αναφοράς για τα επιτόκια στεγαστικών δανείων και μέτρηση της οικονομικής εμπιστοσύνης των επενδυτών, άγγιξε για λίγο το υψηλότερο επίπεδο από το 2007.

Κατά τη διάρκεια της νύχτας, οι αγορές Ασίας-Ειρηνικού ήταν σε γενικές γραμμές πιο αδύναμες την Τετάρτη, με τις μετοχές της Κορέας και της Ιαπωνίας να σημειώνουν πτώση άνω του 2% μετά την άνοδο της απόδοσης του 10ετούς ομολόγου των ΗΠΑ.

Η Novartis ολοκλήρωσε το spinoff της επιχείρησης γενόσημων και βιοομοειδών Sandoz, η οποία έκανε το ντεμπούτο της στο SIX Swiss Exchange την Τετάρτη.

Οι μετοχές της Sandoz άρχισαν να διαπραγματεύονται με περίπου 24 ελβετικά φράγκα (26,08 δολάρια) ανά μετοχή, αποτιμώντας την εταιρεία σε περίπου 10,3 δισεκατομμύρια ελβετικά φράγκα, σύμφωνα με το Reuters.

Η ελβετική φαρμακοβιομηχανία ανακοίνωσε αρχικά τις προθέσεις της να κάνει spin off Sandoz τον Αύγουστο, προσφέροντας στους μετόχους μία μετοχή της Sandoz για κάθε πέντε μετοχές της Novartis μέσω διανομής μερίσματος σε είδος.

Οι μετοχές της Novartis κέρδισαν 3% στις αρχές της διαπραγμάτευσης για να οδηγήσουν τον Stoxx 600.

Διαβάστε ακόμη: