Οι αμερικανικές μετοχές υποχώρησαν την Τρίτη καθώς οι επενδυτές παρακολουθούσαν την άνοδο των αποδόσεων των ομολόγων, οι οποίες έφτασαν σε υψηλό 16 ετών.

Ο βιομηχανικός μέσος όρος  Dow Jones έχασε 226 μονάδες ή 0,7%. Ο S&P 500 υποχώρησε 0,9% και ο Nasdaq Composite υποχώρησε 1,1%.

Η κατασκευάστρια καρυκευμάτων και μπαχαρικών McCormick & Company οδήγησε στις απώλειες του ευρέος δείκτη της αγοράς την Τρίτη, υποχωρώντας περισσότερο από 7% μετά την ανακοίνωση των τριμηνιαίων κερδών του.

Η Kellogg υποχώρησε επίσης κατά 7%, ακολουθούμενο από τις Veralto και Airbnb πτώση 4,1% και 3,4% αντίστοιχα.

Η απόδοση του 10ετούς Treasury διαπραγματεύτηκε τελευταία φορά στο 4,704%, υποχωρώντας από 4,745% νωρίτερα το πρωί της Τρίτης, που ήταν το υψηλότερο επίπεδό της από τις 15 Αυγούστου 2007.  Η απόδοση αναφοράς αυξήθηκε τον περασμένο μήνα, καθώς οι έμποροι αξιολογούν την πιθανότητα αυστηρότερης πολιτικής απο την Federal Reserve.

Οι επενδυτές στρέφουν τελευταία το ενδιαφέρον τους στο ενδεχόμενο υψηλότερου επιτοκίου απο την Federal Reserve για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα, φοβούμενοι ότι η αυστηρότερη νομισματική πολιτική θα μπορούσε να οδηγήσει την οικονομία σε ύφεση. Αυτό έχει ωθήσει τις αποδόσεις των ομολόγων σε επίπεδα που δεν έχουν παρατηρηθεί για περισσότερο από μια δεκαετία.

«Οι μετοχές προσπαθούν να ανακάμψουν, αλλά οι ταύροι παραμένουν αγχωμένοι και αποφασισμένοι, με λίγη όρεξη να κυνηγήσουν προς τα πάνω», έγραψε ο Adam Crisafulli του Vital Knowledge. «Σε αυτό το σημείο, οι αγοραστές φαίνονται διατεθειμένοι να χάσουν το επόμενο ~ 2-4% μιας προκαταβολής για να εξασφαλίσουν ότι ο ανελκυστήρας είναι σε πιο σταθερή βάση πριν συμμετάσχουν».

Η Wall Street βγαίνει από μια μικτή συνεδρίαση, αφού οι νομοθέτες στην Ουάσιγκτον κατέληξαν σε μια βραχυπρόθεσμη συμφωνία το Σαββατοκύριακο που οδήγησε σε κλείσιμο της κυβέρνησης.

Αρνητικός Σεπτέμβριος και για τους τρείς δείκτες της Wall Street

Οι επενδυτές ελπίζουν να γυρίσουν σελίδα σε έναν απογοητευτικό Σεπτέμβριο για τις μετοχές.

Και οι τρεις κύριοι δείκτες έκλεισαν χαμηλότερα τον μήνα και το τρίτο τρίμηνο. Μόνο ο S&P 500 έχασε σχεδόν 5% τον Σεπτέμβριο.

Αυτό σημαίνει ότι οι βασικές οικονομικές εκθέσεις – όπως οι εκθέσεις μισθοδοσίας του περασμένου μήνα, που αναμένεται την Παρασκευή – και η έναρξη της σεζόν αναφοράς οικονομικών αποτελεσμάτων την επόμενη εβδομάδα είναι ξανά στο επίκεντρο.

Διαβάστε ακόμη: