Ανοδικά κινήθηκαν οι ευρωπαϊκές χρηματιστηριακές αγορές την Τρίτη, ακολουθώντας τις αντίστοιχες κινήσεις στις παγκόσμιες αγορές καθώς οι επενδυτές προσβλέπουν σε έναν νέο γύρο οικονομικών στοιχείων αυτή την εβδομάδα.

Ο  πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 κατέγραψε άνοδο 0,5% μέχρι τα μέσα του πρωινού, αγγίζοντας τα υψηλά που παρατηρήθηκαν τελευταία φορά στις 14 Αυγούστου. Οι μετοχές της εξόρυξης σημείωσαν αύξηση 1,5% στα κέρδη καθώς όλοι οι κλάδοι και τα μεγάλα χρηματιστήρια διαπραγματεύονταν σε θετικό έδαφος.

Ο βρετανικός δείκτης FTSE 100 διαπραγματεύεται στις 7434 μονάδες θετικός κατά 1,30%. Ο γερμανικός δείκτης DAX διαπραγματεύεται ανοδικά κατά 0,13%, στις 15812.66 μονάδες.

Ο γαλλικός δείκτης CAC 40 θετικός κατά 0,09% στις 7331.47 μονάδες. Ο ιταλικός δείκτης FTSE MIB διαπραγματεύεται στις 28697.17 μονάδες θετικός κατά 0,53%, ενώ ο ισπανικός δείκτης IBEX 35 βρίσκεται στις 9513.6 μονάδες θετικός κατά 0,25%.

Οι σημαντικότεροι ευρωπαϊκοί δείκτες σημείωσαν άνοδο τη Δευτέρα, αν και οι αγορές του Ηνωμένου Βασιλείου ήταν κλειστές λόγω αργίας.

Οι μετοχές της Ασίας-Ειρηνικού σημείωσαν άνοδο κατά τη διάρκεια της νύχτας, με βάση τη θετική συνεδρίαση της Δευτέρας, καθώς οι μετοχές του Χονγκ Κονγκ και της ηπειρωτικής Κίνας οδήγησαν σε κέρδη.

Σημειώνεται ότι η δυναμική αυτή προέκυψε μετά από μια νικηφόρα ημέρα στη Wall Street – κάτι σπάνιο τις τελευταίες εβδομάδες – και τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης των μετοχών έδειξαν ένα ακόμη ελαφρώς υψηλότερο άνοιγμα την Τρίτη.

Οι επενδυτές συνεχίζουν επίσης να προσπαθούν αποκρυπτογραφήσουν την πορεία της νομισματικής πολιτικής, αφού ο πρόεδρος της Federal Reserve Jerome Powell επανέλαβε την Παρασκευή ότι η κεντρική τράπεζα θα μπορούσε να αυξήσει περαιτέρω τα επιτόκια, εάν ο πληθωρισμός δεν επιστρέψει στον στόχο.

Καθώς οι παγκόσμιες χρηματιστηριακές αγορές εισέρχονται στις τελευταίες ημέρες ενός δύσκολου μήνα, η προσοχή θα στραφεί προς μια νέα παρτίδα οικονομικών δεδομένων.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον θα είναι η απελευθέρωση από το Υπουργείο Εργασίας των ΗΠΑ για τις μη γεωργικές μισθοδοσίες, η οποία δείχνει τον ρυθμό των θέσεων εργασίας και την αύξηση των μισθών και θα μπορούσε να καθοδηγήσει τη Fed για το πώς να προχωρήσει στη νομισματική της πολιτική.

Διαβάστε ακόμη: