Οι ευρωπαϊκές μετοχές διαπραγματεύθηκαν υψηλότερα την τελευταία εβδομάδα διαπραγμάτευσης του Αυγούστου, καθώς οι έμποροι στάθμισαν την προοπτική υψηλότερων επιτοκίων από την Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ και προσβλέπουν στα επερχόμενα οικονομικά στοιχεία μέσα στην εβδομάδα.

Ο γερμανικός DAX  διαπραγματεύεται στις 15744.43 μονάδες ανοδικά κατά 0,8%, ο γαλλικός CAC 40 σημείωσε άνοδο κατά 1,1% και κινείται στις 7303.47 μονάδες και ο ιταλικός FTSE MIB κέρδισε 1,1% ανοδικά στις 28509.7 μονάδες.

Οι αγορές είναι κλειστές στο Ηνωμένο Βασίλειο λόγω αργίας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι επενδυτές συνεχίζουν να αξιολογούν τα σχόλια που προέκυψαν από το ετήσιο συμπόσιο της Ομοσπονδιακής Τράπεζας της πόλης του Κάνσας στο Jackson Hole, την περασμένη εβδομάδα.

Η ομιλία που συγκέντρωσε το μεγαλύτερο ενδιαφέρον της εκδήλωσης προήλθε από τον Πρόεδρο της Federal Reserve Jerome Powell.

Ο επικεφαλής της κεντρικής τράπεζας των ΗΠΑ δήλωσε ότι ο πληθωρισμός παραμένει πολύ υψηλός και ότι η Fed είναι έτοιμη να συνεχίσει να αυξάνει τα επιτόκια για να τιθασεύσει τις επίμονα υψηλές τιμές.

Εν τω μεταξύ στην Ευρώπη, οι εξελίξεις είναι στο μέτωπο των εταιρικών οικονομικών αποτελεσμάτων είναι ήπιες καθώς η περιοχή έχει ολοκληρώσει μια πολυάσχολη σεζόν κερδών.

Η ελβετική τράπεζα Credit Suisse, η οποία είναι τώρα θυγατρική της UBS μετά από εξαγορά με διευκόλυνση της κυβέρνησης, σημείωσε ζημιά 3,5 δισεκατομμυρίων ελβετικών φράγκων (4 δισεκατομμύρια δολάρια), σύμφωνα με δημοσίευμα της SonntagsZeitung που επικαλείται στελέχη της τράπεζας.

Οι μετοχές της UBS αυξήθηκαν περίπου 1% τη Δευτέρα. Η τράπεζα πρόκειται να ανακοινώσει τα οικονομικά της αποτελέσματα την Πέμπτη.

Οι μετοχές της τεχνολογίας και των τηλεπικοινωνιών ήταν οι τομείς με τις καλύτερες επιδόσεις στην περιοχή, σημειώνοντας άνοδο 1,4% και 0,9%, αντίστοιχα.

Διαβάστε ακόμη: