Διαβάζω, όπως ίσως και πολλοί από εσάς, φίλες και φίλοι, ότι οι εταιρείες τηλεπικοινωνιών πιέζουν με κάθε τρόπο, κάθε εμπλεκόμενη αρχή και υπουργείο, προκειμένου να συνδεθούν οι λογαριασμοί των πελατών τους με την εκάστοτε πορεία του πληθωρισμού.

Μιλάμε για πρωτοφανείς απαιτήσεις, οι οποίες φυσικά θα αυξήσουν σε σημαντικό βαθμό τους ήδη “φουσκωμένους”, σε σχέση με την υπόλοιπη Ευρώπη λογαριασμούς, βάση των ακριβών τιμολογίων τους.

Το θέμα είναι πολύ σοβαρό και ήδη έχει εγείρει τις πρώτες αντιδράσεις, αν και ακόμα δεν έχει πάρει την αναλογούσα δημοσιότητα.

Πολύ περισσότερο, όταν οι εταιρείες τηλεπικοινωνιών θέλουν να έχουν το ελεύθερο να αυξάνουν τους λογαριασμούς, ανάλογα με την πορεία του πληθωρισμού, ακόμα και μέσα στη χρονική περίοδο που διαρκεί ένα συμβόλαιο και μάλιστα χωρίς προειδοποίηση.

Δεν ξέρω τι θα κάνει τελικά η κυβέρνηση και πως θα αντιδράσει, τι θα εισηγηθεί με απλά λόγια ο αρμόδιος υπουργός, αλλά δεν μπορεί εν μέσω ακρίβειας ο καταναλωτής να επωμιστεί μία ακόμα αύξηση.

Θυμίζω, πάντως, ότι και οι τρεις εταιρείες τηλεπικοινωνιών έχουν ξένη ιδιοκτησία, ενώ και οι τρεις μετέχουν έργων ψηφιακού μετασχηματισμού δεκάδων εκατομμυρίων, από κεφάλαια του Ταμείου Ανάκαμψης, αν αυτό λέει κάτι σε κάθε αρμόδιο φορέα ή υπηρεσία ή πρόσωπο.

Διαβάστε περισσότερα