Αν στις μέρες μας το smartphone έχει γίνει η προέκταση του χεριού των ταξιδευτών, αυτές είναι οι εφαρμογές που η δημοφιλία τους αυξάνεται ραγδαία.

Flightradar24
Η εφαρμογή αυτή έχει γίνει «Η πρώτη σκέψη το πρωί και η τελευταία το βράδυ» για κάθε planespotter, αρχάριο ή μη. Είναι δε τόσο δημοφιλής που η χρήση της διακωμωδείται ακόμα και σε reels των κοινωνικών μέσων δικτύωσης. Το app του Flightradar24 εμφανίζει σε πραγματικό χρόνο τις πτήσεις που πραγματοποιούνται επάνω από την επιλεγμένη περιοχή -ή όπου στρέψει ο χρήστης τον χάρτη-, συνοδευόμενες από ένα πλήθος πληροφοριών για μυημένους και μη όπως, αριθμό πτήσης, αεροπορική εταιρεία, προορισμό, υψόμετρο, χρόνο απογείωσης και εκτιμώμενο χρόνο άφιξης, ενώ εμφανίζει και φωτογραφίες του εκάστοτε αεροσκάφους βάσει του σειριακού αριθμού του (από τη βάση της airliners.net). Οι συνδρομητές μάλιστα μπορούν να απολαύσουν και το εικονικό ραντάρ των αιθέρων, στρέφοντας τη συσκευή τους στον ουρανό για να εντοπίσουν κάθε αεροσκάφος πέρα από τα σύννεφα, και με κάθε λεπτομέρεια.

Airalo
Ελάχιστα apps έχουν λύσει τα χέρια σε τόσο πολλούς νομάδες του κόσμου όσο το Airalo. Υπάρχουν αναμφίβολα αμέτρητες εφαρμογές eSIM στην αγορά, όμως η συγκεκριμένη διαθέτει ψηφιακές κάρτες SIM διαθέσιμες για δεκάδες χώρες και, εκτός του ότι προσφέρει τα καλύτερα πακέτα δεδομένων, είναι κατά γενική ομολογία και το πιο αξιόπιστο. Μπορεί να είναι λίγο ακριβό, αλλά είναι η καλύτερη επιλογή αν κάνετε μόνο σύντομα ταξίδια. Δεν πρέπει να παραλείψουμε και τη Holafly βέβαια, μια άλλη εφαρμογή eSIM που προσφέρει απεριόριστα δεδομένα και λειτουργεί εξίσου καλά, ενώ προσφέρει και αρκετές αναλυτικές πληροφορίες αναφορικά με το ποσοστό κάλυψης eSIM για την κάθε χώρα.

Wanderlog
Αυτή η εφαρμογή ήρθε για να λύσει τα χέρια του οργανωτή του γκρουπ -και όχι μόνο. Το Wanderlog συγχωνεύει τις καλύτερες από ένα σύνολο διαφορετικών εφαρμογών σε μία. Φανταστείτε μια εφαρμογή που σας δίνει τη δυνατότητα να σχεδιάζετε ένα ταξίδι με ευκολία: την οργάνωση μιας περιήγησης, την παρακολούθηση δαπανών όπως το Splitwise, την κράτηση σε εστιατόριο ή θέατρο και πολλά άλλα. Η οργάνωση της ημερήσιας εκδρομής π.χ. συνοδεύεται από την αυτόματη συμπλήρωση χρονικής διάρκειας, χιλιομετρικών αποστάσεων και τιμών εισόδου όταν πρόκειται για μουσεία, εκθέσεις κ.λπ., ενώ η εισαγωγή εγγράφων όπως οι επιβεβαιώσεις κρατήσεων λύνουν τα χέρια του χρήστη σε χρόνο dt.

Polarsteps
Το πιο απολαυστικό «2 σε 1» app, καθώς παντρεύει χάρτες και ανάρτηση φωτογραφιών σε ένα εξαιρετικά λειτουργικό interface. Για την ακρίβεια, παρακολουθεί αυτόματα τη διαδρομή του χρήστη σε όλο τον κόσμο, επιτρέποντάς του να ανεβάζει γρήγορα φωτογραφίες κατά τη διάρκεια των ταξιδιών, οι οποίες μπορούν να προβληθούν από οποιονδήποτε έχει πρόσβαση στο προφίλ του. Έτσι, ο καθένας μπορεί να μοιραστεί σημαντικές στιγμές με αγαπημένα του πρόσωπα χωρίς να χρειάζεται να στέλνει φωτογραφίες σε κάθε άτομο ξεχωριστά. Οι χρήστες μπορούν επίσης να δημιουργήσουν εύκολα προσβάσιμους οδηγούς γεμάτους με τις πιο πρόσφατες πληροφορίες προκειμένου να βοηθήσουν άλλους επισκέπτες να προγραμματίσουν το δικό τους ταξίδι.

Flighty
Ίσως η πιο αγαπημένη εφαρμογή των συχνών ταξιδιωτών, το Flighty -ακόμη και στη δωρεάν έκδοσή του- μας δίνει τη δυνατότητα να εισάγουμε όλες τις μελλοντικές πτήσεις συν τα προηγούμενα ταξίδια που έχουμε κάνει τον τελευταίο χρόνο. Εξαιρετικά σημαντικό χαρακτηριστικό του είναι το ότι παρέχει ενημερωμένες πληροφορίες εάν προκύψουν αλλαγές στο πρόγραμμα σε επερχόμενες πτήσεις και δίνει τη δυνατότητα να παρακολουθεί κανείς τη συγκέντρωση μιλίων ανά τοποθεσία. Το σημαντικότερο όμως πλεονέκτημα είναι ότι επιτρέπει στον χρήστη να μοιράζεται τις πληροφορίες της πτήσης του με φίλους και μέλη της οικογένειας που βρίσκονται επίσης στο Flighty, οι οποίοι θα λαμβάνουν ενημερώσεις σε πραγματικό χρόνο για την πτήση χωρίς να χρειάζεται να τους στείλει μήνυμα ο επιβάτης.

Διαβάστε ακόμη: