Πέντε άντρες βρίσκονται στη λίστα με τους πιο ακριβοπληρωμένους αθλητές του 2023. Από το ποδόσφαιρο μέχρι και την πυγμαχία, οι αθλητές αυτοί κατάφεραν να συγκεντρώσουν εκατομμύρια τη χρονιά που πέρασε τόσο με τα αθλητικά τους συμβόλαια όσο και μέσω χορηγιών.

Για την ακρίβεια, η λίστα αυτή αντικατοπτρίζει την επιτυχία όχι μόνο στο ρινγκ, αλλά και στον επιχειρηματικό τομέα. Μιλάμε δηλαδή για τη δυναμική των συμβολαίων αλλά και των χορηγιών με παγκοσμίως αναγνωρισμένα brands που καταφέρνουν να προσθέτουν στους τραπεζικούς λογαριασμούς των αθλητών εκατομμύρια.

Αυτοί λοιπόν είναι οι 5 πιο ακριβοπληρωμένοι αθλητές για το 2023:

1. Cristiano Ronaldo

Σίγουρα δε σου κάνει εντύπωση. Με συνολικό εισόδημα 136 εκατομμύρια δολάρια, ο Cristiano Ronaldo φυσικά και θα βρισκόταν στην πρώτη θέση αυτής της λίστας, με τον ίδιο να είναι και επίσημα ο πιο ακριβοπληρωμένος αθλητής για το 2023.

2. Lionel Messi

Μετά την επιτυχία του στο Παγκόσμιο Κύπελλο του 2022 στο Κατάρ, ο Lionel Messi καταλαμβάνει τη δεύτερη θέση μεταξύ των αθλητών με τα υψηλότερα κέρδη. Με χορηγίες όπως Adidas, Budweiser και PepsiCo, ο ποδοσφαιριστής είχε συνολικό εισόδημα τη χρονιά που πέρασε 130 εκατομμύρια δολάρια. Καμία έκπληξη.

3. Kylian Mbappé

Στα 24 του μόλις χρόνια, ο γάλλος ποδοσφαιριστής καταφέρνει να μπει σε αυτή τη λίστα και μάλιστα, στη θέση νούμερο τρία. Συγκεκριμένα, ο Mbappé έβγαλε τη χρονιά που πέρασε 120 εκατομμύρια δολάρια, εκ των οποίων τα 100 προήλθαν από τον αθλητισμό και τα 20 από χορηγίες με μάρκες όπως Hublot, EA Sports και Nike.

4. LeBron James

Ο πρώτος αθλητής σε αυτή τη λίστα που δεν είναι ποδοσφαιριστής, είναι ο LeBron James. Με κέρδη 119,5 εκατομμυρίων δολαρίων, ο James συγκέντρωσε 44,5 εκατομμύρια που σχετίζονται με τους Lakers και το ΝΒΑ, και 75 εκατομμύρια που προέρχονται από άλλες επιχειρήσεις, αφού είναι μέτοχος σε ομάδες όπως οι Red Sox και η Liverpool.

5. Saúl Álvarez

Με κέρδη 110 εκατομμυρίων δολαρίων, ο Saúl Álvarez, ο μεξικανός πυγμάχος, έλαβε 100 εκατομμύρια από τους αγώνες του και 10 εκατομμύρια από διάφορες χορηγίες, αποδεικνύοντας την επιτυχία του τόσο στο ρινγκ όσο και στα επιχειρηματικά του εγχειρήματα.

Διαβάστε ακόμη: