«Ορισμένοι είναι αξιοσημείωτοι για τα εκπληκτικά φυσικά χαρακτηριστικά τους, όπως η ‘’σήραγγα’’ με τα άνθη της κερασιάς στη Βόννη της Γερμανίας, η οποία ανθίζει για μερικές σύντομες εβδομάδες κάθε άνοιξη. Άλλοι, όπως τα Ηλύσια Πεδία στο Παρίσι, εξισορροπούν την απαράμιλλη αρχιτεκτονική με τα τέλεια δέντρα και το πράσινο» γράφει το ArchitecturalDigest.com που κατέγραψε σε πρόσφατο άρθρο 71 από τους πιο όμορφους δρόμους στον πλανήτη κι εμείς ξεχωρίσαμε από τη λίστα εκείνους τους δρόμους που μας εντυπωσίασαν περισσότερο.
Άλλοι με τα παστέλ τους χρώματα, άλλοι με τις μοναδικές αρχιτεκτονικές τους λεπτομέρειες κι άλλοι λόγω της ιστορίας ή της περιοχής που βρίσκονται, όλοι αξίζουν να περπατηθούν παραπάνω από μία φορά αφού κάθε εποχή μπορεί να αλλάζει εντελώς το τοπίο, όπως στην περίπτωση του The Philosopher’s Walk στο Κιότο της Ιαπωνίας, τον διάσημο ολάνθιστο δρόμο από κερασιές που ανθίζουν την Άνοιξη.

Oι δέκα πιο γραφικοί και όμορφοι δρόμοι σε όλο τον κόσμο

Oι 10 πιο γραφικοί δρόμοι σε όλο τον κόσμο

Colmar, Γαλλία
Kοντά στα σύνορα με τη Γερμανία, βρίσκεται μια από τις πιο γοητευτικές πόλεις της Ευρώπης. Η παλιά πόλη Κολμάρ είναι γεμάτη γραφικά σοκάκια. Η αρχιτεκτονική εδώ αποτελείται από ξύλινα σπίτια ζωγραφισμένα με ζωηρά χρώματα και μικρές γέφυρες, με βάρκες διάσπαρτες κατά μήκος του καναλιού που συνθέτουν ένα πανέμορφο σκηνικό.

Oι 10 πιο γραφικοί δρόμοι σε όλο τον κόσμο
Rue de l’ Abreuvoir

Rue de l’ Abreuvoir, Montmartre, Παρίσι, Γαλλία
Στις αρχές του αιώνα, η Μονμάρτρη του Παρισιού φιλοξενούσε προσωπικότητες όπως ο Pierre-Auguste Renoir, ο Pablo Picasso και ο Amedeo Modigliani. Σήμερα, η Μονμάρτρη εξακολουθεί να δίνει την αίσθηση μιας κοινότητας καλλιτεχνών και να είναι παράλληλα μία από τις πιο γοητευτικές γειτονιές του Παρισιού. Οι δρόμοι Rue de l’Abreuvoir και η Rue des Saules με τα πολύχρωμα κτίρια και τους τοίχους που καλύπτονται από κισσό είναι το όνειρο κάθε φωτογράφου και βρίσκονται ακριβώς πίσω από το μνημειακό ορόσημο Sacré-Cœur.

Oι 10 πιο γραφικοί δρόμοι σε όλο τον κόσμο

Via Monte San Michele, Alberobello, Ιταλία
Γνωστό Μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO, το Alberobello βρίσκεται στην περιοχή της Απουλίας, αλλιώς γνωστή ως το τακούνι της μπότας της Ιταλίας. Είναι διάσημο για τα ασβεστωμένα σπίτια του σε σχήμα μανιταριού, που ονομάζονται trulli, τα οποία υπάρχουν εδώ και αιώνες. Η Via Monte San Michele είναι ο κεντρικός δρόμος που φτάνει σε όλα τα αξιοθέατα και ταυτόχρονα διαθέτει όλα τα καταστήματα με αναμνηστικά για να αγοράσει κανείς τα σουβενίρ που θα του θυμίζουν τη βόλτα στην ονειρική ιταλική πόλη.

Oι 10 πιο γραφικοί δρόμοι σε όλο τον κόσμο

Μύκονος, Ελλάδα
Σε όποιο σοκάκι κι αν περπατήσεις στη χώρα της Μυκόνου σε μαγεύει η κυκλαδίτικη ομορφιά. Τα ασβεστωμένα, πλακόστρωτα δρομάκια και οι αυλές με τις καταγάλανες πόρτες του «νησιού των Ανέμων» είναι διάσημα σε όλο τον κόσμο. «Σε ορισμένα σημεία του νησιού, οι πεζοί θα στρίψουν στα δρομάκια για απαράμιλλη θέα στη θάλασσα», αναφέρει χαρακτηριστικά το Condé Nast Traveler.

Oι 10 πιο γραφικοί δρόμοι σε όλο τον κόσμο
www.kyoto.travel

Tetsugaku no michi, Κιότο, Ιαπωνία
Γνωστό κι ως The Philosopher’s Walk και The Philosopher’s Path, το διάσημο μονοπάτι στο Κιότο που σκεπάζεται από τα άνθη κερασιάς, και αποτελεί μνημείο παγκόσμιας κληρονομιάς της UNESCO, είναι ένα δρομάκι που εκτείνεται σχεδόν σε 2 χιλιόμετρα κατά μήκος του καναλιού της περιοχής. Η καλύτερη εποχή για να επισκεφτείτε το δρομάκι “Tetsugaku no michi” είναι ο Απρίλιος, όταν τα δέντρα είναι σε πλήρη άνθιση.

Oι 10 πιο γραφικοί δρόμοι σε όλο τον κόσμο

Callejon El Asri, ChefchaouenΜαρόκο
Η «γαλάζια πόλη» του Μαρόκου Chefchaouen είναι ένα γαλάζιο όνειρο όπου κι αν στρίψετε, αλλά το μικρό δρομάκι του Callejon El Asri είναι το αγαπημένο των φωτογράφων, χάρη στη συλλογή του από γλάστρες.

Oι 10 πιο γραφικοί δρόμοι σε όλο τον κόσμο

Jinli, ChengduΚίνα
Η οδός Jinli, η οποία βρίσκεται στο Τσενγκντού της Κίνας, είναι όμορφη όλο το χρόνο. Ωστόσο, δεν υπάρχει καλύτερη στιγμή για να δει κανείς τη μαγεία της περιοχής από την Κινεζική Πρωτοχρονιά, τότε που οι ντόπιοι φωτίζουν τους δρόμους με τελετουργικά μοτίβα και δημιουργούν εκπληκτικά εφέ που εντυπωσιάζουν.

Oι 10 πιο γραφικοί δρόμοι σε όλο τον κόσμο
Washington Street

Μπρούκλιν, Νέα Υόρκη
Για όσους περπατούν στο λιθόστρωτο δρόμο στη γειτονιά Ντάμπο του Μπρούκλιν, η ξαφνική θέα της Γέφυρας του Μανχάταν μπορεί να είναι μια υπέροχη έκπληξη. Στη διασταύρωση των δρόμων Ουάσιγκτον και Γουότερ, ντόπιοι και τουρίστες μπορούν να απολαύσουν τη μαγευτική ομορφιά της μεγαλύτερης γέφυρας που συνδέει το Μανχάταν με το Μπρούκλιν. Τα ομοιόμορφα κτίρια κάνουν τη θέα ακόμα πιο εντυπωσιακή και δημιουργούν τις καλύτερες ευκαιρίες αρχιτεκτονικής φωτογραφίας.

Oι 10 πιο γραφικοί δρόμοι σε όλο τον κόσμο

Setenil de las Bodegas, Ισπανία
Το Setenil de las Bodegas που βρίσκεται στη νότια Ισπανία, ανάμεσα στη Σεβίλλη και τη Μάλαγα, είναι μια μικρή πόλη περίπου 3.000 κατοίκων. Τα ασβεστωμένα σπίτια είναι όμορφα, αλλά δεν είναι αυτό που κάνει αυτή την πόλη τόσο ξεχωριστή. Αυτό που εντυπωσιάζει είναι ότι τα κτίρια είναι χτισμένα απευθείας στους βραχώδεις βράχους της περιοχής. Το αποτέλεσμα είναι όμορφοι φυσικοί βραχώδεις σχηματισμοί που κρέμονται πάνω από δρόμους, προσφέροντας σκιά και εκπληκτική θέα.

Oι 10 πιο γραφικοί δρόμοι σε όλο τον κόσμο

Cherry Blossom Avenue, Βόννη, Γερμανία
Για δύο έως τρεις εβδομάδες κάθε άνοιξη, η λεωφόρος Cherry Blossom στη Βόννη της Γερμανίας σκεπάζεται από τα ολάνθιστα μωβ δέντρα και μετατρέπεται σε μία ‘’σήραγγα’’ που προσελκύει τουρίστες και φωτογράφους.

Διαβάστε ακόμη