Κατά 20% αυξάνονται οι τιμές των εισιτηρίων για τον Πύργο του Άιφελ στο Παρίσι, ώστε να καλυφθεί το κόστος των εργασιών ανακαίνισης αλλά και των εσόδων που χάθηκαν κατά την πανδημία του κορωνοϊού.

Το εισιτήριο για ενήλικες, συμπεριλαμβανομένου του ασανσέρ για την κορυφή του πύργου, θα κοστίζει 35,30 ευρώ από τις 17 Ιουνίου και μετά, έναντι 29,40 ευρώ σήμερα, σύμφωνα με το CNN.

Το ίδιο εισιτήριο για παιδιά ηλικίας μεταξύ 12 και 14 ετών θα κοστίζει 17,70 ευρώ και η τιμή για παιδιά μεταξύ 4 και 11 ετών θα είναι 8,90 ευρώ.

Η αύξηση των τιμών είναι, εν μέρει, αποτέλεσμα της σημαντικής απώλειας εσόδων κατά την κρίση του κορωνοϊού.

Το 2020, λιγότερα από 1,6 εκατομμύρια άτομα επισκέφθηκαν τον Πύργο του Άιφελ, έναντι σχεδόν 6,2 εκατομμυρίων επισκεπτών το προηγούμενο έτος, ανέφερε η εταιρεία λειτουργίας του μνημείου Sociéte d’Exploitation de la tour Eiffel (SETE). Οι επισκέπτες του 2021 ήταν λιγότεροι από 2,1 εκατομμύρια.

Και τα δύο χρόνια, το λειτουργικό κόστος του πύργου ήταν περίπου τριπλάσιο από τα συνολικά του έσοδα.

Επίσης, η εταιρεία λειτουργίας καλείται να καλύψει το κόστος των εργασιών ανακαίνισης. Συγκεκριμένα, θα πραγματοποιηθούν εργασίες βαφής έως το 2027 ενώ προγραμματίζονται εργασίες και στους ανελκυστήρες, που θα οδηγούν στο κλείσιμό τους, κατά διαστήματα.

Διαβάστε ακόμη: