Oταν συνεργάζονται δύο χώροι, εκ διαμέτρου αντίθετοι, ξέρεις πως, αν μη τι άλλο, θα προκύψει κάτι ενδιαφέρον. Όταν, μάλιστα αυτοί οι χώροι είναι το ποδόσφαιρο και η μόδα, τότε οι προσδοκίες αυξάνονται κατακόρυφα και, ευτυχώς για εμάς, AC Milan και search Off-White δε μας απογοήτευσαν ούτε στο ελάχιστον με το νέο λανσάρισμα της -από κοινού- συλλογής τους.

Η εν λόγω συλλογή έρχεται μετά από δύο χρόνια δημιουργικής σύμπραξης ανάμεσα στην ιταλική ομάδα και τον οίκου μόδας, βάζοντας στο επίκεντρο την καινοτομία, αλλά και τα σημαντικά κοινωνικά μηνύματα. Ναι, αν μας ρωτάς, εύκολα θα τη φορούσαμε.

Αποτελούμενη τόσο από επίσημες όσο και casual εμφανίσεις, σχεδιασμένες για τις γυναικείες και ανδρικές ομάδες της AC Milan, ξεχωρίζει για την πρωτοποριακή προσέγγισή στο design, συνδυάζοντας παραδοσιακά ποδοσφαιρικά και αθλητικά στοιχεία με τη χαρακτηριστική αισθητική της search Off-White.

Παράλληλα, η κόκκινη ετικέτα που κοσμεί το αριστερό μανίκι των κομματιών φέρει το μήνυμα “I Support”, που εισήγαγε ο ιδρυτής της search Off-White Virgil Abloh το 2020, περίπου ένα χρόνο πριν φύγει από τη ζωή. Το μήνυμα αυτό δεν αντικατοπτρίζει μόνο μια δέσμευση, αλλά περιλαμβάνει και διάφορους σκοπούς, από τη διαφορετικότητα και τα ίσα δικαιώματα μέχρι την εκπαίδευση και την κοινωνική δικαιοσύνη. Κάθε παίκτης της AC Milan μπορεί να εξατομικεύσει το μήνυμα “I Support“, ενισχύοντας τη δέσμευση της ομάδας για ένα πιο inclusive και θετικό μέλλον.

Κολλεγιακά (τύπου) jackets, παντελόνια με χαλαρή εφαρμογή, εξολοκλήρου μαύρα, επίσημα κοστούμια με το χαρακτηριστικό τύπωμα “Player” στο πίσω μέρος, πρωταγωνιστούν στην συλλογή, ενώ από τα αξεσουάρ ξεχωρίζει, χωρίς δεύτερη σκέψη, η διάφανη βαλίτσα.