Ο παλιός κιθαρίστας και τραγουδιστής των Oasis, Νόελ Γκάλαχερ, δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο μελλοντικής επανένωσης του δημοφιλούς βρετανικού συγκροτήματος.  Τραγουδοποιός και ερμηνευτής, ο Γκάλαχερ είχε αποχωρήσει από τη μπάντα τον Αύγουστο του 2009, λέγοντας ότι δεν μπορούσε πλέον να συνεργασθεί με τον μικρότερο αδελφό του, Λίαμ. Ενώ και οι δύο ακολούθησαν χωριστές πορείες με μεγάλη μουσική επιτυχία, τα ερωτήματα και οι εκκλήσεις των θαυμαστών για μία επανένωση, δεν έπαψαν ποτέ.

«Ποτέ δεν πρέπει να λες ποτέ», σχολίασε ο Γκάλαχερ στο BBC Radio Manchester, σπεύδοντας να προσθέσει ότι για ένα μελλοντικό reunion των Oasis, «θα πρέπει να υπάρξουν εξαιρετικές συνθήκες» που, όπως είπε, δεν είναι απίθανο να συμβούν.

Νόελ Γκάλαχερ

Προωθώντας το άλμπουμ του “Council Skies”, ο Γκάλαχερ τόνισε ότι «είναι η επιστροφή στην αρχή – ονειροπολώντας, κοιτάζοντας τον ουρανό, αναρωτιέμαι πώς θα μπορούσε να είναι η ζωή. Αυτό είναι τόσο αληθινό για εμένα τώρα, όσο ήταν και στις αρχές της δεκαετίας του ’90, όταν μεγάλωνα σε συνθήκες φτώχειας και ανεργίας. Η μουσική με έβγαλε από αυτό». Θυμήθηκε ότι η μητέρα του, Πέγκι, συνειδητοποίησε ότι οι Oasis είχαν γίνει διάσημοι, μόνο αφότου εμφανίσθηκαν στο chart show του BBC. «Όταν μπήκαμε στο Top of the Pops, το αποδέχθηκε».

Οι Oasis άρχισαν από το Μάντσεστερ το 1991 και οχτώ τραγούδια τους σκαρφάλωσαν στο νούμερο 1, συμπεριλαμβανομένων των “Some Might Say” και “Don’t Look Back In Anger”. Μαζί με το «αντίπαλο δέος» των Blur, κυριάρχησαν στη Britpop σκηνή, τη δεκαετία του 1990.

Στο απόγειο της επιτυχίας τους, το 1996, έδωσαν δύο «θρυλικές» συναυλίες στο Νέμπγουορθ, μπροστά σε 250.000 θεατές. Ο Γκάλαχερ επεσήμανε ότι παραμένει το ίδιο παθιασμένος με τη μουσική όπως τότε. «Είμαι ακόμη ερωτευμένος με το γράψιμο και… τις δημιουργικές διαδικασίες. Δεν παλιώνει για εμένα. Είμαι τόσο γοητευμένος από αυτό σήμερα, όσο ήμουν πριν από δεκατρία χρόνια όταν έκανα σόλο, όσο ήμουν και όταν κυκλοφόρησε (το πρώτο άλμπουμ των Oasis) “Definitely Maybe”, πριν από 29 χρόνια».

«Λατρεύω το συναίσθημα να δημιουργώ κάτι από το “τίποτα” και το ταξίδι που κάνει το τραγούδι. Το στούντιο, να παίζω το τραγούδι στον κόσμο, να κυκλοφορεί και μετά να το ακούω στο ραδιόφωνο. Αυτό με κρατά σε εγρήγορση». Ο Γκάλαχερ ανέφερε ότι ουδέποτε θεώρησε «βάρος» την παρουσία ως μέλος των Oasis. Ήταν «πάντοτε ευλογία να μπορώ να βγαίνω στη σκηνή, με τραγούδια που σημαίνουν τόσα πολλά για τους ανθρώπους».

Διαβάστε ακόμη: