Από τους Queen στους Oasis, ο κατάλογος με τα δέκα άλμπουμ με τις μεγαλύτερες πωλήσεις όλων των εποχών στη Βρετανία περιλαμβάνει τα διαμάντια της μουσικής βιομηχανίας.

Η Sun μας θυμίζει το top ten, για να δούμε τι έχουμε στη δισκοθήκη μας και τι πρέπει να έχουμε αν θέλουμε να λέμε πως γνωρίζουμε την σύγχρονη μουσική.

1. Queen (7 εκατομμύρια)
Το άλμπουμ των Queen «Greatest Hits» είναι πραγματικά το μεγαλύτερο όλων των εποχών στην βρετανική αγορά, έχοντας μάλιστα να ανταγωνιστεί σπουδαίες δουλειές. Το best of άλμπουμ κυκλοφόρησε το 1981 και έχει πουλήσει επτά εκατομμύρια αντίτυπα, σύμφωνα με την Εταιρία των Επίσημων Charts.

Ο κιθαρίστας Μπράιαν Μέι, που σήμερα είναι 75 χρόνων, δήλωσε: «Είμαστε εδώ για να σας πούμε τα ευχάριστα νέα ότι το άλμπουμ «Greatest Hits» των Queen έχει πουλήσει 7 εκατομμύρια αντίτυπα, κάτι που δεν έκανε κανένας άλλος μέχρι τώρα».

Το συγκρότημα μεγαλούργησε με τον Φρέντι Μέρκιουρι μέχρι τον θάνατό του το 1991 και σήμερα το άλμπουμ με τα best of βρίσκεται σε ένα στα τέσσερα νοικοκυριά στη Βρετανία.

Εκτός από τις αστρονομικές πωλήσεις δίσκων, το άλμπουμ αυτό έχει κατέβει από χρήστες του διαδικτύου 1,2 δισεκατομμύρια φορές στη Βρετανία.

Οι Queen τον περασμένο μήνα έγιναν το πρώτο βρετανικό συγκρότημα που έμεινε 1000 εβδομάδες στον επίσημο κατάλογο των Charts.

2. ABBA (6 εκατομμύρια)
ABBA – Gold: Greatest Hits, Σεπτέμβριο 1992: Ήταν νούμερο 1 σε εννέα χώρες και επανακυκλοφόρησε με νέες εκτελέσεις το 2008 για τις ανάγκες της ταινίας Mamma Mia!

3. The Beatles (5,3 εκατομμύρια)
The Beatles – Sgt Pepper’s Lonely Hearts Club Band 1967: Έμεινε στην κορυφή των charts επί 23 εβδομάδες. Ιστορικής σημασίας θεωρείται και το εξώφυλλο του άλμπουμ.

4. Adele (5,29 εκατομμύρια)
Adele – 21, 2011: Με αυτό το άλμπουμ, η Adele σάρωσε τα βραβεία Grammys το 2012, παίρνοντας έξι βραβεία.

5. Oasis (4,9 εκατομμύρια)

Oasis – (What’s The Story) Morning Glory, 1995: Έμεινε τρεις μήνες στα charts όταν πρωτοκυκλοφόρησε και είναι το πλέον ευπώλητο στη Βρετανία στη δεκαετία του 1990.

6. Michael Jackson (4,47 εκατομμύρια)
Michael Jackson – Thriller, 1982: Οι πωλήσεις του άλμπουμ αυτού εκτοξεύτηκαν χάρη και στο εκπληκτικό βίντεο-κλιπ που δημιουργήθηκε για το τραγούδι που έδωσε και τον τίτλο του άλμπουμ. Τα έσοδα από τις πωλήσεις του συγκεκριμένου άλμπουμ είναι 3,4 δισεκατομμύρια λίρες.

7. Pink Floyd (4,47 εκατομμύρια)
Pink Floyd – The Dark Side Of The Moon, 1973: Στην Αμερική έφτασε στην κορυφή των charts, αλλά στη Βρετανία έφτασε μόνο μέχρι τη δεύτερη θέση. Πρόκειται για μία δουλειά που έγραψε τη δική της ιστορία και μέχρι σήμερα έχει φανατικούς θαυμαστές.

8. Dire Straits (4,35 εκατομμύρια)
Dire Straits – Brothers In Arms, 1985: Είναι ένα από τα πρώτα άλμπουμ που πούλησαν περισσότερα CD παρά δίσκους βινυλίου. Έμεινε περισσότερα από 6 χρόνια στα βρετανικά charts.

9. Michael Jackson (4,1 εκατομμύρια)
Michael Jackson – BAD, 1987: Πούλησε 350.000 αντίτυπα στη Βρετανία και άλλα 2,25 εκατομμύρια στις ΗΠΑ, στη διάρκεια της πρώτης εβδομάδας κυκλοφορίας του άλμπουμ. Έφτασε στο νούμερο 1 των πωλήσεων σε 15 χώρες.

10. Queen (3,99 εκατομμύρια)
Queen– Greatest Hits II, 1991: Είναι το δεύτερο άλμπουμ που περιείχε μία επιλογή από την δουλειά των Queen και κυκλοφόρησε ένα μήνα πριν από τον θάνατο του Φρέντι Μέρκιουρι. Οι Queen είναι στην 1η και στη 10η θέση του top ten της Βρετανίας, και μάλιστα με δουλειές που έγιναν στα χρυσά χρόνια του Φρέντι Μέρκιουρι.