Ο υποψήφιος Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ στην Α’ Θεσσαλονίκης, Κώστας Ζουράρις, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό της ΕΡΤ3, δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο συνεργασίας με την Ελληνική Λύση μετεκλογικά για το σχηματισμό κυβέρνησης.

Ειδικότερα, αναφερόμενος στις μετεκλογικές συνεργασίες, ο κ. Ζουράρις είπε χαρακτηριστικά: «Και με τον Βελόπουλο και με οτιδήποτε επίσης τη βάσει προγραμματικής συμφωνίας», ενώ σε άλλο σημείο της συνέντευξης είπε: «Γιατί δεν συνεργάστηκε με τους ΑΝΕΛ που ήταν το εθνικό πατριωτικό; Η ΝΔ δεν συνεργάστηκε με το ΠΑΣΟΚ του Βενιζέλου και του Γιωργάκη;».

https://youtu.be/uiTzkouihhg

Ερωτηθείς για το αν σε μια υπόθεση εργασίας θα μπορούσε να συνεργαστεί με την Ελληνική Λύση με το κόμμα του, ο υποψήφιος Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ σημείωσε ότι «Δεν είναι επιστημονική δυνατότητα σε μένα να δώσω απάντηση, γιατί η ερώτηση σας είναι περιγραφική και δεν έχει στοιχεία επιστήμης. Και με τον διάβολο ακόμη επί τη βάσει προγραμματικής συμφωνίας».

Τέλος, ερωτηθείς για την βάση αυτής της συνεργασίας, απέφυγε να απαντήσει, λέγοντας: «Θα δούμε, ιδέα δεν έχω, δεν με απασχολεί αυτό το πράγμα».

Υπενθυμίζεται ότι και πριν από λίγες ημέρες απασχόλησε την επικαιρότητα ο Κώστας Ζουράρις, όπου την ώρα που αναφερόταν στην ιδιωτική εκπαίδευση, λέγοντας χαρακτηριστικά:  «Τα πλουσιόπαιδα και τα κωλόπαιδα που έχουν λεφτά, γιατί όποιος έχει 9.000 ευρώ μπορεί να πάει σε ιδιωτικό, όποιος δεν έχει 9.000 ευρώ δεν μπορεί να πάει», κάτι προκάλεσε αντιδράσεις.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, μιλώντας χθες Δευτέρα στον ΑΝΤ1, σχολίασε τις δηλώσεις Ζουράρι, υπογραμμίζοντας ότι «δεν έχουμε τίποτα με τα παιδιά που πηγαίνουν σε ιδιωτικά κολλέγια».

Διαβάστε περισσότερα