Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ στη Ροδόπη, Χουσεΐν Ζεϊμπέκ, ο οποίος παρά τον θόρυβο που έχει ξεσηκωθεί για την στάση του, συνεχίζει να προκαλεί.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρουν τουρκικά ΜΜΕ, ο Χουσεΐν Ζεϊμπέκ (σε κόκκινο κύκλο) πόζαρε μπροστά από πανό εκδήλωσης που πραγματοποιήθηκε στην Ξάνθη, με σαφή αναφορά στην «Τουρκική μειονότητα της Θράκης», ενώ δεν δίσταζε να φωτογραφηθεί δίπλα σε ψευδομουφτήδες, μαζί με τον Τούρκο πρόξενο στην Κομοτηνή.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα birlikgazetsei.org, η Συμβουλευτική Επιτροπή της Τουρκικής Μειονότητας Δυτικής Θράκης (BTTADK) -όπως αποκαλείτε από στελέχη της μειονότητας- καταδίκασε την επίθεση σε τζαμί στην περιοχή Ιλίτσα της Ξάνθης, που πραγματοποιήθηκε την περασμένη εβδομάδα, ενώ παράλληλα ευχαρίστησε τις ελληνικές Αρχές για την αντίδραση στο περιστατικό.

Όπως σημειώνουν οι ίδιες πληροφορίες, ο Πρόεδρος της Συμβουλευτικής Επιτροπής και εκλεγμένος Μουφτής Κομοτηνής, Ιμπραχίμ Σερίφ και ο εκλεγμένος Μουφτής Ξάνθης, Μουσταφά Τραμπά, τέλεσαν την προσευχή της Παρασκευής (16/6), μαζί με τον γενικό πρόξενο Αϊκούτ Ουνάλ και τον αντιπρόξενο Μπάρις Κούλχα στο τζαμί όπου έγινε η επίθεση, δημοσιεύοντας μάλιστα μια φωτογραφία από την εκδήλωση.

Στη φωτογραφία διακρίνεται καθαρά και ο υποψήφιος βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Χουσεΐν Ζεϊμπέκ (στον κόκκινο κύκλο) δίπλα στους ψευδομουφτήδες Τράμπα και Σερίφ, ενώ εκεί βρίσκεται και ο Τούρκος πρόξενος στην Κομοτηνή, Αϊκούτ Ουνάλ.

Διαβάστε περισσότερα