Ο Νίκος Φίλης εξακολουθεί να στηρίζει τον εκλεγέντα με τον ΣΥΡΙΖΑ μουσουλμάνο βουλευτή Ροδόπης, Φερχάτ Οζγκιούρ, για τις δηλώσεις του περί ύπαρξης «τουρκικής μειονότητας» στη Θράκη και να δηλώνει ότι «απολύτως σωστά» συνεχίζει και ο Οζγκιούρ και ο δεύτερος μουσουλμάνος βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Χουσεΐν Ζεϊμπέκ, να βρίσκονται στα ψηφοδέλτια του κόμματος.

Ο κ. Φίλης, μιλώντας στον ΑΝΤ1, ισχυρίστηκε ότι ο βουλευτής δεν αναφέρθηκε σε τουρκική μειονότητα, αλλά είπε ότι εκείνος έχει τουρκική καταγωγή.

https://www.youtube.com/watch?time_continue=1&v=LEZuDwBhDmc&embeds_referring_euri=https%3A%2F%2Fwww.protothema.gr%2F&embeds_referring_origin=https%3A%2F%2Fwww.protothema.gr&source_ve_path=Mjg2NjY&feature=emb_logo

Ειδικότερα, ο υποψήφιος βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ ανέφερε ότι «ο αυτοπροσδιορισμός, έχει να κάνει με το πρόσωπο» και εξήγησε «εάν εγώ θα πω ότι έχω τουρκική καταγωγή, είμαι εγώ, όχι η μειονότητα».

Ο Θάνος Πλεύρης, ο οποίος ήταν στο ίδιο πάνελ είπε, ότι δεν είναι τα πράγματα όπως τα λέει ο Νίκος Φίλης, αναφέροντας ότι ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, λέει ότι «η μειονότητα, έχει τουρκική καταγωγή», με τον Νίκο Φίλη να απαντά, «όχι δεν το λέει».

Ερωτηθείς για το αν καλώς συνεχίζουν να βρίσκονται στα ψηφοδέλτια οι δυο βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, ο Νίκος Φίλης απάντησε: «απολύτως σωστά και με πλήρη εμπιστοσύνη».

Στη συνέχεια ο Θάνος Πλεύρης ρώτησε τον Νίκο Φίλη «Δεν σας προβληματίζει πως ό,τι λέτε για τη μειονότητα, το ίδιο ακριβώς λένε και οι τουρκικές εφημερίδες;».

Στο Μαξίμου ο Α. Τσίπρας για τη Ροδόπη: Ωμός εκβιασμός Μητσοτάκη, να παρέμβει ο Γ. Σαρμάς

Την παρέμβαση του υπηρεσιακού πρωθυπουργού Γιάννη Σαρμά για των «ωμό εκλογικό εκβιασμό» της Νέας Δημοκρατίας προς τους ψηφοφόρους της Ροδόπης, ζήτησε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ, Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος βρέθηκε νωρίτερα σήμερα στο Μέγαρο Μαξίμου.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, υπογράμμισε ότι όποιος είναι αντίθετος θα βρίσκεται στο στόχαστρο και υπογράμμισε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ «απέναντι στο ανατριχιαστικό μήνυμα κατά της Δημοκρατίας θα σταθούμε απέναντι, θα είμαστε εγγυητές της Δημοκρατίας».

Στο πλαίσιο αυτό, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ τον ενημέρωσε για τις πρακτικές στοχοποίησης και ωμού εκβιασμού που έχει χρησιμοποιήσει ο Κυριάκος Μητσοτάκης έναντι της μουσουλμανικής μειονότητας, δημιουργώντας ένταση και πολώνοντας την τοπική κοινωνία για προεκλογικούς λόγους. Τόνισε δε τους κινδύνους που ενέχουν αυτές οι πρακτικές κομματικής εκμετάλλευσης της κοινωνικά και εθνικά ευαίσθητης περιοχής της Θράκης.

Διαβάστε περισσότερα