Ο τομεάρχης Παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Φίλης, ζητά, με δήλωσή του, να υψωθεί «δημοκρατικό ανάχωμα στην επίθεση της ΝΔ στους μουσουλμάνους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ».

Ο κ. Φίλης τονίζει: «Ενθαρρυμένη από το εκλογικό αποτέλεσμα η ΝΔ και τα στελέχη της, βγάζουν στην επιφάνεια το πραγματικό τους πρόσωπο. Εκείνο του κοινωνικού αυτοματισμού και της ανθρωποφαγίας, χαρακτηρίζοντας «ντεμοντέ» τις αγωνίες για τους πλειστηριασμούς και τα εργατικά ατυχήματα.

Μαζί, και το άλλο πρόσωπο: του επικίνδυνου τουρκοφαγικού εθνικισμού απέναντι στους μουσουλμάνους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ».

Ο Νίκος Φίλης αναφέρεται ειδικότερα στην «επίθεση απέναντι στο σύντροφό μας Οζγκιούρ Φερχάτ (Ferhat Özgür) στη Ροδόπη» σημειώνοντας ότι «καθοδηγείται από τον ίδιο τον Μητσοτάκη και τον εκπρόσωπο της ΝΔ, Σκέρτσο και έχει καθαρά εμφυλιοπολεμικό χαρακτήρα.

Σκληρά αντιδραστικός λόγος και κυπατζίδικοι – ασφαλίτικοι ισχυρισμοί απέναντι στον σ. Οζγκιούρ, σημαίνουν επιδίωξη κρίσης και όξυνσης στις σχέσεις της Ελλάδας με τη μουσουλμανική μειονότητα. Σημαίνουν υποδαύλιση εθνοτικού μίσους και «βούτυρο» στο ψωμί της τουρκικής ηγεσίας να εγείρει ζητήματα σχετικά με τη μειονότητα. Αυτό θέλει η ΝΔ; Αυτό θέλει ο κ. Μητσοτάκης; Δυστυχώς, η απάντηση είναι ΝΑΙ», προσθέτει ο τομεάρχης Παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ.

«Όσες και όσοι ταλαντεύονται ακόμα ή αναρωτιούνται τι μας περιμένει αν η ΝΔ αναδειχθεί παντοδύναμη κυβέρνηση, ας παραδειγματιστούν από αυτή τη βρώμικη επίθεση, που στοχεύει στην εκλογική ανακατάληψη της Ροδόπης. Κι ας υψώσουν δημοκρατικό ανάχωμα με τη ψήφο τους στον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ παντού. Στη Ροδόπη και σε όλη την Ελλάδα. Ας πουν ΟΧΙ στην επικίνδυνη δεξιά παντοδυναμία και σε μια ακροδεξιά που θα δρα όλο και πιο ανενόχλητη», καταλήγει στη δήλωσή του ο κ. Φίλης.

Διαβάστε περισσότερα