search

CAR

Ο «τελευταίος χορός» του μεγάλου Σεμπάστιαν Φέτελ

Ο Σεμπάστιαν Φέτελ, τετράκις Παγκόσμιος πρωταθλητής, εμφανώς συγκινημένος, έστειλε το αποχαιρετιστήριο μήνυμα του στο κοινό.

221121145049_sebastian-vettel-alpine-a110-2

Το Grand Prix Άμπου Ντάμπι, στο οποίο κυριάρχησε ο Μαξ Φερστάπεν, ήταν το τελευταίο για τον, με τον 35χρονο Γερμανό πιλότο να αποχωρεί από την ενεργό δράση.

Μετά το τέλος ο Σεμπάστιαν Φέτελ, τετράκις Παγκόσμιος πρωταθλητής, ήταν εμφανώς συγκινημένος, στέλνοντας το αποχαιρετιστήριο μήνυμα στο κοινό.

«Θα ήθελα λίγους παραπάνω βαθμούς. Απόλαυσα τον αγώνα, ήταν μία διαφορετική εμπειρία. Όταν έσβησαν τα κόκκινα φώτα, μπήκα σε ρυθμό αγώνα. Δεν είχαμε την καλύτερη δυνατή στρατηγική και αυτό ήταν κρίμα γιατί θα μπορούσαμε να έχουμε αλλάξει το αποτέλεσμα του αγώνα. Είχα μία ωραία μάχη με τον Ρικάρντο, δεν κατάφερα να τον πλησιάσω αρκετά. Ήταν ωραίο οι δυο μας να μαχόμαστε στο τέλος και να τερματίζουμε στους βαθμούς. Συνολικά ήταν μία μεγάλη ημέρα και ευχαριστώ όλο τον κόσμο που ήταν τόσο ευγενικός και καλός. Θα μου λείψει όλο αυτό περισσότερο απ’ όσο αντιλαμβάνομαι τώρα», είπε ο Φέτελ.

«Είμαι λίγο άδειος τώρα από συναισθήματα. Ήταν μία μεγάλη εβδομάδα… Τα τελευταία δύο χρόνια ήταν απογοητευτικά από αγωνιστικής άποψης, αλλά πολύ χρήσιμα και σημαντικά για εμένα και τη ζωή μου. Συνέβησαν πολλά πράγματα, πράγματα που με έκαναν να συνειδητοποιήσω πως είναι ένα μεγάλο προνόμιο να βρίσκομαι εδώ και με αυτό έρχονται και ορισμένες ευθύνες. Ελπίζω να μεταφέρω μερικές από αυτές στους άλλους οδηγούς να συνεχίσουν την καλή αυτή δουλειά. Είναι πολύ ωραίο να βλέπουμε πως έχουμε τη δύναμη να δώσουμε στον κόσμο έμπνευση με το τι κάνουμε και λέμε. Πιστεύω πως υπάρχουν πιο σημαντικά πράγματα από το να οδηγούμε γύρω-γύρω. Αλλά προφανώς είναι αυτό που αγαπάμε. Μέσω αυτού μπορούμε να μεταφέρουμε ορισμένες από τις αξίες μας και αυτό είναι τεράστιο. Ευχαριστώ για τη στήριξη, τα μηνύματα, τα γράμματα. Θα μου λείψουν όλα αυτά. Σας ευχαριστώ όλους».

Το συγκινητικό δώρο της Ferrari στο «αντίο» του Γερμανού

Όπως αναφέραμε πιο πάνω, το Grand Prix Άμπου Ντάμπι σηματοδότησε τον τελευταίο αγώνα στην πλούσια καριέρα του Σεμπάστιαν Φέτελ στη Formula 1. Ξεχωρίζουν βέβαια οι τέσσερις τίτλοι που κατέκτησε με την Red Bull Racing από το 2010 έως και το 2013, όμως ο Γερμανός είχε μία αξιόλογη παρουσία και στη Scuderia Ferrari.

Με την ιταλική ομάδα ο Φέτελ αγωνίστηκε για έξι σεζόν (2015-2020) και μπορεί να μην κατέκτησε κάποιον τίτλο, πάλεψε όμως σθεναρά για να σπάσει την κυριαρχία της Mercedes-AMG. Τα μέλη της Scuderia Ferrari είπαν «αντίο» στον 35χρονο οδηγό της Aston Martin με ένα ιδιαίτερο δώρο.

Ένα κάλυμμα κινητήρα με το #5 που είχε ο Φέτελ, το οποίο υπέγραψαν οι Σαρλ Λεκλέρ, Κάρλος Σάινθ και όλα τα μέλη της ομάδας. «Σε ευχαριστούμε για όλα Σεμπ», του είπε ο Ματία Μπινότο μέσα σε κλίμα συγκίνησης.

Πέραν βέβαια του αδιαμφισβήτου γεγονότος ότι ο Γερμανός πιλότος ήταν ένας από τους καλύτερους οδηγούς στην ιστορία της Formula 1, το δείπνο που παρέθεσαν προς τιμήν του όλοι οι οδηγοί, αποδεικνύει και κάτι ακόμα, ενδεχομένως πιο σημαντικό από τις όποιες αθλητικές διακρίσεις. Ότι ο Sebastian Vettel είναι ένας εξαίρετος χαρακτήρας και άνθρωπος.

Το δείπνο έλαβε χώρα σε εστιατόριο στη Yas Marina με όλους τους οδηγούς να δημοσίευουν αρκετές φωτογραφίες στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης εκφράζοντας το θαυμασμό τους για τον Vettel.

Ο Lewis Hamilton της Mercedes-AMG Petronas, έγραψε: «Εξελιχθήκαμε ως οδηγοί και ωριμάσαμε ως άνδρες. Ό,τι κι αν έχει συμβεί στις πίστες, αυτό που κρατάω είναι ότι γίναμε καλύτεροι άνθρωποι. Την αποψινή βραδιά δε θα τη ξεχάσω ποτέ Seb».

Ο Charles Leclerc της Scuderia Ferrari σε μια φωτογραφία που ανήρτησε με τον teammate του Carlos Sainz τόνισε χαρακτηριστικά: «Καλοί ως οδηγοί αλλά καλύτεροι ως άνθρωποι χάρη σε σένα!»

Ο Fernando Alonso, ένας από τους μεγαλύτερους αντιπάλους του Vettel όλα αυτά τα χρόνια, θα φορέσει στον τελευταίο αγώνα της σεζόν ένα επετειακό κράνος προς τιμήν του. Ο Vettel φανερά συγκινημένος ευχαρίστησε όλους τους οδηγούς αλλά και τους ανθρώπους των ομάδων που βρίσκονται πίσω από τα φώτα της δημοσιότητας.

Σε ερώτηση δημοσιογράφου για το ποιος ήταν ο καλύτερος teammate στην καριέρα του, ο Vettel για μία ακόμη φορά ανέφερε τον Kimi Raikonen, τονίζοντας χαρακτηριστικά ότι ακόμα και σε στιγμές δύσκολες ή μεγάλης έντασης υπήρχε αμοιβαίος σεβασμός και θαυμασμός.

Από τη Formula 1 της νέας σεζόν (2023) πέραν του Sebastian Vettel που… συνταξιοδοτείται, δε θα βρίσκονται στο grid, ο Daniel Ricciardo, ο Mick Schumacher και ο Nicholas Latifi.

Διαβάστε ακόμη: