O Tάιλερ Μακμπέθ έχει φιλοδοξίες και έχει πολιτική ατζέντα, όπως φαίνεται από τις τελευταίες του κινήσεις.

Την ώρα που ο ΣΥΡΙΖΑ αποδεκατίζεται και η εσωστρέφεια μετά τις αποχωρήσεις της Ομπρέλας χτυπάει κόκκινο, ο σύζυγος του Στέφανου Κασσελάκη έχει προαχθεί σε ένα στενό σύμβουλο του πρόεδρο με συγκεκριμένη ατζέντα, με ευχέρεια κινήσεις και με επαφές που πιστοποιούν ότι ο Τάιλερ δεν ήρθε για να γίνει… Περιστέρα και να κάθεται σπίτι αλλά για να αποκτήσει πολιτική οντότητα.

Την προηγούμενη εβδομάδα ο Τάιλερ Μακμπέθ έκανε ένα ραντεβού που λίγοι έμαθαν, το ήξερε όμως, ο Στέφανος Κασσελάκης παρόλο που ασχολούταν με τα εσωκομματικά στην Κεντρική Επιτροπή.

Ο Τάιλερ, λοιπόν, συναντήθηκε σε κεντρικό εστιατόριο δίπλα στην πλατεία Κολωνακίου -που είναι ένα μεγάλο εργοτάξιο- με τον Γιάννη Γιαννούση, ειδικό σύμβουλο στη Γενική Γραμματεία Ισότητας, στο υπουργείο Οικογενειακής Συνοχής, ο οποίος και είναι συνεργάτης της Ζέφης Δημαδάμα.

Το δεύτερο στέλεχος που έλαβε μέρος στη ίδια συνάντηση των τριών ανδρών στο Κολωνάκι είναι ο Γιάννης Βήκας, αναπληρωτής γραμματέας Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων στο ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ και ειδικός σύμβουλος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του κόμματος για θέματα της LGBTQ κοινότητας.

Ο Τάιλερ έχει αναλάβει να φτιάξει στην ουσία έναν «φάκελο» με όλα τα ανοιχτά θέματα της συγκεκριμένης κοινότητας στη χώρα μας προκειμένου ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης να συνθέσει το παζλ των μέτρων που θα προτείνει μελλοντικά.

Στόχος είναι να υπάρξει μία τολμηρή ατζέντα για την κοινότητα αυτή και να υπάρξει επαναπροσέγγιση αυτού του κινήματος το οποίο να πούμε έχει κοιτάξει και προς τη ΝΔ, ενώ ποτέ δεν ήταν ο προνομιακός της χώρος…

Πάντως, όπως λέγεται, ο Τάιλερ θα πραγματοποιήσει νέο γύρο συναντήσεων και με τους εκπροσώπους της LGBTQ κοινότητας προκειμένου να ενημερωθεί για όλα τα θέματα που εκκρεμούν και να διαπιστώσει πόσα είναι τα αιτήματά τους.

Εκτός όμως από τα θέματα της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας, έντονο είναι το ενδιαφέρον του Τάιλερ και για το ΕΣΥ.

Εντύπωση είχε κάνει η επίσκεψη Κασσελάκη στον Ευαγγελισμό με τον Τάιλερ και τα πολύ καλά λόγια της Ματίνα Παγώνη που μεταξύ άλλων είπε ότι «ο Τάιλερ έχει πάρει προσωπικά την υπόθεση ΕΣΥ».

«Οι παρατηρήσεις είναι ευπρόσδεκτες και ο κ. Τάιλερ είναι εκπαιδευμένος σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ) στις ΗΠΑ. Στην Ελλάδα τα νοσοκομεία έχουν ελλείψεις νοσηλευτικού προσωπικού, να έρθει στο ΕΣΥ να μας βοηθήσει. Ξέρω ότι είναι ένας πολύ καλός νοσηλευτής, ήταν σε ΜΕΘ στο εξωτερικό και είπε την άποψή του για τα θέματα των μονάδων στην Ελλάδα».

«Οποιοσδήποτε θέλει να βοηθήσει μπορεί και από τη στιγμή που θα μετακομίσει εδώ, γιατί όχι; Η Υγεία δεν έχει κόμματα» είχε πει η Παγώνη και φαίνεται ότι ο Τάιλερ έχει πάρει ζεστά το θέμα της ανασύνταξης του ΕΣΥ το οποίο αποτελεί και προτεραιότητα της κυβέρνησης.

Μην απορήσουμε εάν τελικά, ο Τάιλερ προαχθεί και σε άτυπο τομεάρχη υγείας και ευπαθών ομάδων…

Διαβάστε ακόμη: