Στην αξιωματική αντιπολίτευση παρακολουθούν με προσοχή τις κινήσεις Μητσοτάκη, όπως το μπαράζ νομοθετικών πρωτοβουλιών το τελευταίο διάστημα, τις καθυστερήσεις στην Προανακριτική Επιτροπή για τις τηλεοπτικές άδειες, αλλά και το γεγονός ότι τα δύσκολα μέτρα στην πλειοψηφία τους μετατίθενται για το φθινόπωρο.

Ταυτόχρονα παρακολουθούν τις τάσεις στην Ευρωπαϊκή Ένωση και κυρίως τι αποφάσεις θα ληφθούν για τη δημοσιονομική πολιτική, γεγονός από το οποίο θα κριθεί το πλαίσιο μέσα στο οποίο θα κριθεί και η πολιτική που θα ακολουθήσει η ελληνική κυβέρνηση.

Στην Κουμουνδούρου καλλιεργείται η εκτίμηση πως ο Μητσοτάκης δημιουργεί όλες τις συνθήκες που θα του επιτρέψουν να πάει με ευνοϊκές συνθήκες σε πρόωρες κάλπες το φθινόπωρο, χωρίς όμως να έχει λάβει ακόμα την τελεσίδικη απόφασή του. Για τον σκοπό αυτό εντείνουν την προετοιμασία τους για το ενδεχόμενο κάλπης τον Σεπτέμβριο.

Από τις 11 έως 13 Ιουνίου θα διεξαχθεί η Πανελλαδική Συνδιάσκεψη ώστε να είναι έτοιμο  το πρόγραμμα του κόμματος, ενώ την ερχόμενη Δευτέρα ο Αλέξης Τσίπρας θα παρουσιάσει την πρόταση του κόμματός του για το Ταμείο Ανάκαμψης.

Επίσης εντείνονται οι συζητήσεις του Αλέξη Τσίπρα με πρόσωπα εκτός κόμματος, μέρος των οποίων θα στελεχώσουν και τα ψηφοδέλτια του κόμματος ­ πρωτίστως το Επικρατείας.

Δείτε όλες τις  τελευταίες Ειδήσεις  από την  Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Radar.gr.