Χώρο στο συνδικαλιστικό κίνημα μεταξύ του ΠΑΜΕ και της ΓΣΕΕ αναζητά ο ΣΥΡΙΖΑ, που έχει προαναγγείλει πως το εργασιακό νομοσχέδιο θα είναι για αυτόν η «μητέρα όλων των μαχών».

Ήδη, ο Γραμματέας του κόμματος Δημήτρης Τζανακόπουλος πραγματοποιεί συνεχείς συσκέψεις με τη συνδρομή της τομεάρχου Εργασίας, Μαριλίζας Ξενογιαννακοπούλου, και πραγματοποιεί συσκέψεις με συνδικαλιστές.

Δεδομένου ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έχει πολύ μικρή δύναμη στον συνδικαλιστικό χώρο, η Κουμουνδούρου εντείνει συζητήσεις με στελέχη που διαφοροποιούνται από την ΠΑΣΚΕ, που εξακολουθεί να την ελέγχει απολύτως η ομάδα του Γιάννη Παναγόπουλου, ελέγχοντας απολύτως και τη ΓΣΕΕ.

Στόχος, προοπτικά, με την αποχώρηση Παναγόπουλου -που οι πληροφορίες επιμένουν πως θα ξεκινήσει ίσως και από το επόμενο έτος- και τις πολλές φιλοδοξίες που υπάρχουν στην ΠΑΣΚΕ, να κερδίσει ο ΣΥΡΙΖΑ έναν μεγάλο αριθμό «πράσινων» συνδικαλιστών!

Η πίεση προς τον ΣΥΡΙΖΑ, πάντως, είναι από τα αριστερά του, καθώς το ΠΑΜΕ είναι αυτό που πρωτοστατεί στις εξελίξεις, ενώ η ΓΣΕΕ δεν έχει ούτε δυνάμεις ούτε πρόθεση να κάνει μεγάλη αντιπαράθεση με την κυβέρνηση.

Στόχος, πάντως, της ηγεσίας της Κουμουνδούρου δεν είναι να δημιουργήσει μια παράταξη που θα είναι «εντός και εκτός της ΓΣΕΕ», όπως το ΠΑΜΕ, αλλά προοπτικά να ελέγξει τις εξελίξεις στη ΓΣΕΕ. Και σε αυτό θα έχει ως αντίπαλο το ΠΑΜΕ!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Radar.gr.