Ο S&P 500 σημείωσε ελαφρά άνοδο την Τρίτη, καθώς η αγορά παρέμεινε ανθεκτική ακόμη και μετά την άνοδο των τιμών του πετρελαίου.

Ο δείκτης S&P 500 διαπραγματεύθηκε 0,1% υψηλότερα, μαζί με τον Nasdaq Composite. Ο βιομηχανικός μέσος όρος Dow Jones υστέρησε, πέφτοντας περίπου 10 μονάδες.

Ο Dow και ο S&P 500 σημειώνουν κέρδη για τέταρτη συνεχή ημέρα, σημειώνοντας άνοδο σχεδόν 1% και 0,4% τη Δευτέρα. Ο Nasdaq, εν τω μεταξύ, διολίσθησε 0,3%.

Οι αγορές ανέκαμψαν γρήγορα τον τελευταίο καιρό, με τους κύριους μέσους όρους να αυξάνονται ακόμη και σε περιβάλλον επίμονου πληθωρισμό, τραπεζικής κρίσης και υψηλότερων επιτοκίων.

«Το Resilient είναι μια καλή λέξη», σχολιάσε ο ανώτερος διευθύνων σύμβουλος της Evercore ISI. Η ουσία είναι ότι το σκηνικό της μελλοντικής οικονομίας συνεχίζει να αμβλύνεται ακόμη και όταν οι σημερινές συνθήκες (2-3% ΑΕΠ το 1ο τρίμηνο) παραμένουν ισχυρές, σε αντίθεση με την ήδη αμυντική θέση, οι μετοχές παραμένουν σε ένα εύρος αδιέξοδο».

Αυτή την εβδομάδα, η αγορά ενέργειας έγινε άλλη μια πιθανή πηγή αβεβαιότητας, αφού ο ΟΠΕΚ+ ανακοίνωσε ότι μείωσε την παραγωγή κατά 1,16 εκατομμύρια βαρέλια πετρελαίου την ημέρα. Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης του West Texas Intermediate είχαν το μεγαλύτερο ημερήσιο κέρδος εδώ και σχεδόν ένα χρόνο στις ειδήσεις. Την Τρίτη, το αργό πετρέλαιο αυξήθηκε επιπλέον 1%.

Οι αναλυτές εκτιμούν ότι η προοπτική υψηλότερων τιμών πετρελαίου θα μπορούσε να πυροδοτήσει τους φόβους για τον πληθωρισμό και την ύφεση, αλλά σύμφωνα με την Edward Jones δεν αναμένεται ότι οι αγορές θα τιμολογηθούν σε ύφεση για δεύτερη φορά μετά την «αρκετά σοβαρή» πτωτική αγορά στην 2022. Εάν υπάρχει κάποια αστάθεια, είναι πιο πιθανό να είναι μια «κανονική» διόρθωση μεταξύ 5% και 15% που θέτει την αγορά για ένα καλύτερο δεύτερο εξάμηνο, είπε στο CNBC «Closing Bell: Overtime» στέλεχος της εταιρείας.

«Πιστεύουμε ότι οδεύουμε προς μια περίοδο εξυγίανσης, ίσως κάποιας αστάθειας», είπε, υπογραμμίζοντας τα κέρδη, τις προσδοκίες της αγοράς από την πολιτική της Fed και την επιβράδυνση του δανεισμού εν μέσω τραπεζικών κρίσεων ως τρεις σταδιακά αντίθετους ανέμους.

Την Τρίτη, οι επενδυτές θα λάβουν τον πιο πρόσφατο αριθμό από τη μηνιαία Έρευνα για τις θέσεις εργασίας και τον κύκλο εργασιών στις ΗΠΑ.

Διαβάστε περισσότερα