Με γκρίνιες, μουρμούρες και ενστάσεις έγινε η ενημέρωση του Σταύρου Παπασταύρου στους «γαλάζιους» βουλευτές σε σχέση με το Προεδρικό Διάταγμα οριοθέτησης των μικρών οικισμών, χθες στην Γερουσία της Βουλής. 

Οι βουλευτές της περιφέρειας της ΝΔ, κατά πρώτο λόγο, μετέφεραν τα βαριά παράπονα και τις έντονες διαμαρτυρίες που καταγράφουν στις περιοχές τους.

Ενδεικτικό του κλίματος που επικράτησε εντός της Γερουσίας στην κλειστή συνεδρίαση της «γαλάζιας» παράταξης ήταν η φράση που φέρεται να είπε ο βουλευτής Θανάσης Καββαδάς«Το φέρατε Μεγάλη Τρίτη και από τότε για εμένα κάθε μέρα είναι Μεγάλη Παρασκευή. Κάθε μέρα με σταυρώνουν», αναφερόμενος στο Προεδρικό Διάταγμα που εκδόθηκε μέσα στη Μεγάλη Εβδομάδα του Πάσχα. «Γαλάζιος» βουλευτής της περιφέρειας σημείωνε πως «όλη η Ελλάδα έχει πρόβλημα, δεν είναι μόνο τα νησιά» και με νόημα επισήμανε πως θα «έπρεπε να υπάρξει καλύτερη ενημέρωση από την αρχή για να μην υπάρχει παραπληροφόρηση».

Ο Λευτέρης Αυγενάκης ήταν με διαφορά ο πιο εριστικός βουλευτής της συνεδρίασης, ο οποίος υποστήριξε πως «το ΠΔ έγινε βιαστικά και επιπόλαια. Και έγινε χωρίς σχέδιο και χωρίς να υπολογιστούν η πολυπλοκότητα και οι επιπτώσεις του στην οικονομία, την περιφέρεια, την κοινωνία και την ιδιοκτησία», τονίζοντας ότι «δημιουργεί περισσότερα προβλήματα απ’ όσα προσπαθεί να επιλύσει. Ουσιαστικά, δεν μπορεί και δεν πρέπει να εφαρμοστεί κατά αυτόν τον τρόπο που ξεκίνησε». Μάλιστα, δεν έχασε την ευκαιρία δύο φορές να πει την φράση «εμείς οι εκλεγμένοι βουλευτές» ως σπόντα προφανώς προς των εξωκοινοβουλευτικό υπουργό, ο οποίος τη δεύτερη φορά δεν του τη χάρισε, απαντώντας του «το καταλάβαμε την πρώτη φορά που το είπατε».

Χρυσομάλλης, Ταγαράς και Βλάχος ήταν στο ίδιο επιθετικό κλίμα αλλά πιο μετρημένοι από τον Λευτέρη Αυγενάκη, ο οποίος όντας οριστικά εκτός κυβέρνησης διακατέχεται από ιδιαίτερο …ζήλο!

Ο βουλευτής Ανατολικής Αττικής Βασίλης Οικονόμου παράλληλα πρότεινε την αναθεώρηση του άρθρου 24 εκτιμώντας ότι αυτό θα έλυνε πολλά από τα υπάρχοντα νομικά ζητήματα, κάτι που ο κύριος Παπασταύρου φάνηκε να συμμερίζεται.

Οι πληροφορίες μας αναφέρουν ότι ο αρμόδιος υπουργός Σταύρος Παπασταύρου, χειρίστηκε με σοβαρότητα το θέμα και  έδειξε ότι είναι δεκτικός σε προτάσεις, ενώ επεσήμανε πως επιχειρείται να μπει τάξη σε παθογένειες δεκαετιών που έχουν οδηγήσει σε ασαφή και αυθαίρετη πολεοδομική δραστηριότητα.

Πηγές του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας επεσήμαναν, μετά το τέλος της συνεδρίασης πως «με δική μας πρωτοβουλία άρχισε ο διάλογος. Για εμάς, η ενημέρωση συνιστά έκφραση υγιούς κοινοβουλευτικής και εσωκομματικής διαδικασίας. Ο διάλογος διήρκεσε τρεις ώρες, ήταν διεξοδικός. Μίλησαν πάνω από τα 3/5 των παρευρισκόμενων βουλευτών. Ελήφθησαν υπόψη τα σχόλια όλων, οι υπουργοί θα επανέλθουν. Η κοινοβουλευτική ομάδα λειτουργεί ενωμένη και με δημοκρατικές διαδικασίες».

Διαβάστε ακόμη: