Ο διάσημος Βρετανο-νιγηριανός ράπερ Skepta θα δοκιμάσει τις δυνάμεις του στην επιμέλεια της δημοπρασίας «Contemporary Curated» του οίκου Sotheby’s, με έργα τέχνης που έχει επιλέξει, όπως του Φρανκ Μπάουλινγκ (Frank Bowling), Ουαταρά Γουότς (Ouattara Watts) και Λινέτ Γιάντομ-Μποάκιε (Lynette Yiadom-Boakye).

Στη συλλογή περιλαμβάνεται και ένα δικό του έργο με τίτλο «Mama Goes to Market». «Είναι ο πρώτος μου πίνακας και δημιουργήθηκε στην αρχή της καραντίνας μέσα σε 7 μέρες όταν όλες οι συναυλίες μου είχαν ακυρωθεί», είπε o Skepta στους Financial Times. Απεικονίζει τρεις Νιγηριανές που ψωνίζουν από ένα παντοπωλείο, η μία από τις οποίες έχει ένα μωρό δεμένο στην πλάτη της.

«Η μαμά μου συνήθιζε να με κουβαλάει όπως ακριβώς η γυναίκα στον πίνακά μου» αναφέρει ο ράπερ.

Σύμφωνα με την περιγραφή του έργου, ο Skepta αφού ζωγράφισε τον πίνακα στη συνέχεια τον ανέθεσε στον γραφίστα Chito για να τον αναμορφώσει και να προσθέσει το σήμα κατατεθέν την υπογραφή του.

Τις υπογραφές τους έχουν επίσης προσθέσει ο γραφίστας Slawn και ο DJ Goldie.

Η Λίζα Στίβενσον επικεφαλής πωλήσεων του Sotheby’s σε δήλωσή της στο CNN είπε ότι η συνεργασία με τον Skepta ήταν «η τέλεια επιλογή».

Το έργο του έχει εκτίμηση προπώλησης 46.000-69.000 δολάρια με την υποβολή των προσφορών να ολοκληρώνεται στις 13 Σεπτεμβρίου. «Όποιος αγοράσει τον πίνακά μου να τον αγαπήσει όσο κι εγώ» πρόσθεσε ο Skepta.

Όταν οι Financial Times τον ρώτησαν ποιος ελπίζει να τον αγοράσει, απάντησε: «Ειλικρινά; Ο Jay-Z, επειδή του αρέσει πολύ η αφρικανική τέχνη. ́Ή ο Ντέιβ Τσάπελ (Dave Chappelle)», πρόσθεσε.