Σήμερα (16/12), ο Σέρχιο Μπουσκέτς ανακοίνωσε ότι αποχωρεί από την εθνική Ισπανίας, έπειτα από περίπου δεκαπέντε χρόνια προσφοράς, στα οποία πανηγύρισε την κατάκτηση ενός Παγκοσμίου Κυπέλλου (2010) και ενός EURO (2012). Ο αρχηγός των «φούριας ρόχας» αγωνίσθηκε σε 143 αναμετρήσεις με το εθνόσημο, σημειώνοντας δύο τέρματα, ενώ, μοίρασε και εννέα ασίστ.

Η δημοσίευση του Σέρχιο Μπουσκέτς:

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Sergio Busquets (@5sergiob)

Το μήνυμα του Σέρχιο Μπουσκέτς:

«Γεια σε όλους και όλες! Θα ήθελα να ανακοινώσω ότι ύστερα από σχεδόν 15 χρόνια και 143 αγώνες, ήλθε η ώρα να αποχαιρετήσω την εθνική ομάδα. Θα ήθελα να ευχαριστήσω όλους τους ανθρώπους που ήταν δίπλα μου σε αυτόν τον μακρύ δρόμο. Από τον Βιθέντε ντελ Μπόσκε, που μού έδωσε την ευκαιρία να αρχίσω, έως τον Λουίς Ενρίκε, που με έκανε να απολαύσω μέχρι και το τελευταίο δευτερόλεπτο.

Ευχαριστώ, επίσης, τους Ζουλέν Λοπετέγκι, Φερνάντο Ιέρο και Ρόμπερτ Μορένο για την εμπιστοσύνη τους, καθώς και όλο το προσωπικό. Φυσικά, κάθε έναν από τους συμπαίκτες μου, με τους οποίους παλέψαμε μαζί ώστε η ομάδα να φθάσει εκεί όπου της άξιζε, με περισσότερη ή λιγότερη επιτυχία, αλλά πάντοτε, δίδοντας τα πάντα και με τη μεγαλύτερη υπερηφάνεια.

Δεν επιθυμώ να ξεχάσω κανένα μέλος της αποστολής, που, ευρισκόμενο στο παρασκήνιο, ήταν εξίσου σημαντικό (φυσιοθεραπευτές, ιατροί, φροντιστές, εκπρόσωποι, διατροφολόγοι, προσωπικό, Τύπος, ασφάλεια, ταξίδια κ.ά.). Ακόμη, Προέδρους, Διευθυντές, αθλητικούς διευθυντές και όλους όσοι με τον ένα ή τον άλλο τρόπο, υπήρξαν μέλη της Ομοσπονδίας.

Προς όλους τους ακολούθους, για την καθημερινή υποστήριξη που λαμβάνουμε και ιδιαίτερα, όταν τα πράγματα δεν εξελίχθηκαν όπως τα περιμέναμε. Τότε, είσαι πιο απαραίτητος. Σας ευχαριστώ όλους. Βέβαια, ευχαριστώ το σημαντικότερο κομμάτι της ζωής μου, την οικογένειά μου. Διότι με στηρίζει ανά πάσα στιγμή, σε όλες μου τις αποφάσεις και μοιράζομαι αυτό το μονοπάτι μαζί τους, ενώ, έλειπα πολλές μέρες και με έκαναν πάντα να αισθάνομαι κοντά, ώστε να δίδω τον καλύτερο εαυτό μου».

Διαβάστε ακόμη: