Η Ισπανία επιβλήθηκε με 7–0 της Κόστα Ρίκα για τον 5ο όμιλο του Μουντιάλ. Η ομάδα του Λουίς Ενρίκε έκανε εντυπωσιακή εμφάνιση και δεν άφησε περιθώρια αντίδρασης στην ομάδα του Σουάρεθ, η οποία ολοκλήρωσε τον αγώνα χωρίς τελική προσπάθεια. Ο Φεράν Τόρες σημείωσε δύο τέρματα.

Οι Ισπανοί μετουσίωσαν την κυριαρχία των πρώτων λεπτών σε γκολ στο 10ο λεπτό, όταν ο Ντάνι Όλμο έκανε σπουδαία ατομική προσπάθεια και σκόραρε με όμορφη λόμπα.

Το γκολ του 24άχρονου ποδοσφαιριστή της Λειψίας ήταν το 100ό των «φούριας ρόχας» σε τελική φάση Μουντιάλ. Η Ισπανία ήταν ασταμάτητη και έκανε το 2–0, στο 21ο λεπτό. Οι Ισπανοί άλλαξαν υπέροχα την μπάλα, ο Άλμπα γύρισε στον Ασένσιο και ο τελευταίος με σουτ στην κίνηση, νίκησε στον Κέιλορ Νάβας.

Οι τυπικά γηπεδούχοι κέρδισαν πέναλτι στο 29’, ύστερα από πάτημα του Ντουάρτε στον Άλμπα. Ο Φεράν Τόρες ανέλαβε την εκτέλεση και διαμόρφωσε το 3–0. Η Κόστα Ρίκα έμοιαζε αποσυντονισμένη και δεν κατάφερε να απειλήσει στο πρώτο ημίχρονο.

Η ομάδα του Λουίς Ενρίκε «μπήκε» με το… πόδι στο γκάζι στο δεύτερο ημίχρονο. Στο 54’, οι παίκτες της Ισπανίας κέρδισαν την μπάλα έπειτα από λάθος των τυπικά φιλοξενούμενων και ο Φεράν Τόρες έκανε το 4–0 με κοντινό πλασέ.

Η Κόστα Ρίκα δε μπορούσε να αντιδράσει, με την Ισπανία να σκοράρει ξανά (αυτή τη φορά με τον Γκάβι), για το 5–0 στο 74ο λεπτό. Ο ποδοσφαιριστής της Μπαρτσελόνα έγινε ο νεότερος σκόρερ σε Μουντιάλ, μετά τον Πελέ, το 1958. Η ομάδα του Λουίς Ενρίκε έκανε το 6–0 με τον Σολέρ στο 90ό λεπτό. Ο Μοράτα διαμόρφωσε το τελικό 7–0, στο τρίτο λεπτό των καθυστερήσεων.

Ισπανία: Ουνάι Σιμόν, Ασπιλικουέτα, Ρόδρι, Λαπόρτ, Τζόρντι Άλμπα (64’ Μπαλντέ), Μπουσκέτς (64’ Κόκε), Πέδρι (57’ Σολέρ), Γκάβι, Ντάνι Όλμο, Φεράν Τόρες (57’ Μοράτα), Ασένσιο (69’ Νίκο Γουίλιαμς).

Κόστα Ρίκα: Νάβας, Μαρτίνες (46’ Γουόστον), Ντουάρτε, Φούλερ, Κάλβο, Οβιέδο, Τεχέδα, Μπόρχες, Μπένετ (61’ Ρουίς), Κάμπελ, Κοντρέρας (61’ Σαμόρα).

Διαβάστε ακόμη: