Ο Αντρέι Σεφτσένκο, «θρύλος» του ουκρανικού ποδοσφαίρου και πρώην προπονητής –μεταξύ άλλων– και της εθνικής ομάδας της πατρίδας του, χάρισε στον Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι ένα περιβραχιόνιο αρχηγού με τα χρώματα της Ουκρανίας και τού ζήτησε να το φορέσει στο επερχόμενο Παγκόσμιο Κύπελλο του Κατάρ, το οποίο θα διεξαχθεί από την 20ή Νοεμβρίου έως τη 18η Δεκεμβρίου.

Ο 45άχρονος βετεράνος επιθετικός των Ντιναμό Κιέβου, Μίλαν και Τσέλσι έδειξε, έτσι, την ευγνωμοσύνη εκείνου και των συμπατριωτών του προς τον αρχηγό της Πολωνίας για την υποστήριξη, μετά τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία, την 24η Φεβρουαρίου.

Ο Πολωνός επιθετικός της Μπαρτσελόνα έχει ήδη φορέσει περιβραχιόνιο με τα χρώματα της εθνικής Ουκρανίας την περασμένη σεζόν, σε έναν αγώνα ως αρχηγός της Μπάγερν Μονάχου, μία εικόνα που έκανε τον… γύρο του κόσμου.

Ήταν το πρώτο Σάββατο μετά τη ρωσική επίθεση στην Ουκρανία, στο παιχνίδι ανάμεσα στην Άιντραχτ Φρανκφούρτης και τους Βαυαρούς (0–1) για τη Μπουντεσλίγκα, την 26η Φεβρουαρίου.

«Ο κόσμος δε μπορεί να δεχθεί αυτό που συμβαίνει εκεί. Ελπίζω ότι ολόκληρος ο κόσμος υποστηρίζει την Ουκρανία» είχε αναφέρει τότε, ενώ τον Μάρτιο τόνισε πως «ό,τι όμορφο στον αθλητισμό, είναι αντιφατικό με αυτό που φέρνει ο πόλεμος.

Για όλους τους ανθρώπους που εκτιμούν την ελευθερία και την ειρήνη, αυτή είναι μία στιγμή αλληλεγγύης στα θύματα της στρατιωτικής επίθεσης εναντίον της Ουκρανίας».

Ο Αντρέι Σεφτσένκο, αφού πέρασε το περιβραχιόνιο του αρχηγού στο χέρι του Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι, στον αγωνιστικό χώρο του Ολυμπιακού Σταδίου της Βαρσοβίας, επεσήμανε ότι «αυτό το περιβραχιόνιο συμβολίζει για εμένα πολλά συναισθήματα, τα οποία σχετίζονται με την πατρίδα μου. Ευχαριστώ εσάς και ολόκληρο το πολωνικό έθνος, για τη στήριξη των συμπατριωτών μου».

Ο Λεβαντόφσκι απάντησε πως «η ελευθερία αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα δικαιώματα. Ήταν φυσικό για εμένα, να σάς στηρίξω και να είμαι δίπλα σας».

Διαβάστε ακόμη: