Μαχόμενη «σ’ έναν πολύ δύσκολο πόλεμο» επί έξι μήνες, η Ουκρανία άρχισε τις αντεπιθέσεις και η ρωσική εισβολή μπορεί να χαρακτηρισθεί μόνο ως μία «αποτυχία», τόνισε ο επικεφαλής της Κεντρικής Υπηρεσίας Πληροφοριών των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής, μιλώντας στο συνέδριο “Billington CyberSecurity”, στην Ουάσινγκτον.

Αναφορικά με τις αντεπιθέσεις στα νότια, γύρω από το Χάρκοβο αλλά και τη Χερσώνα στη νοτιοανατολική Ουκρανία, ο κ. Μπερνς επεσήμανε ότι «ο Βλαντίμιρ Πούτιν υποτίμησε σοβαρά το θάρρος και τις δυνατότητες της Ουκρανίας να πολεμήσει».

«Ενώ το τελευταίο κεφάλαιο του πολέμου δεν έχει ακόμη γραφτεί, είναι δύσκολο να δούμε τον απολογισμό του Προέδρου της Ρωσίας στον πόλεμο ως οτιδήποτε άλλο παρά μία αποτυχία», προσέθεσε.

Ο Διευθυντής της CIA υποστήριξε πως «ο Βλαντιμίρ Πούτιν περιβάλλεται από συμβούλους, οι οποίοι δεν είναι πρόθυμοι να προβάλλουν αντιρρήσεις, ενώ, πίστεψε λανθασμένα ότι η αποφασιστικότητα των Ευρωπαίων θα κλονίζεται και η αμερικανική προσοχή θα περιφέρεται, όσο περισσότερο παρατείνεται η σύγκρουση».

«Το στοίχημά του, αυτή τη στιγμή, είναι ότι θα φαντάζει σκληρότερος από τους Ουκρανούς, τους Ευρωπαίους και τους Αμερικανούς. Αυτό, θα έχει μακροπρόθεσμες συνέπειες. Όχι μονάχα έχει αποκαλυφθεί η αδυναμία του ρωσικού στρατού, αλλά τούτες οι δράσεις, θα προκαλέσουν μακροπρόθεσμες συνέπειες στη ρωσική οικονομία και σε γενεές Ρώσων», ολοκλήρωσε ο Γουίλιαμ Μπερνς.

Διαβάστε ακόμη: