Ο τέως ομοσπονδιακός προπονητής της εθνικής Ουκρανίας, αποτελεί τον πρώτο πρεσβευτή της πλατφόρμας συγκέντρωσης χρημάτων πρωτοβουλίας του κ. Ζελένσκι.

Μάλιστα, ζήτησε από τον κόσμο να συνεισφέρει όσο μπορεί, με σκοπό να σταθεί αρωγός στην προσπάθεια της χώρας να «σταθεί» ξανά στα πόδια της.

 

Αναλυτικά το μήνυμά του:

«Έγινα ο πρώτος πρεσβευτής της πλατφόρμας συγκέντρωσης χρημάτων “UNITED24”, που άρχισε από τον Πρόεδρο της Ουκρανίας, Βολοντίμιρ Ζελένσκι.

Για να τον γνωρίσω από κοντά, έκανα το ταξίδι από το Λονδίνο στο Κίεβο και είμαι πιο χαρούμενος από ποτέ που βρίσκομαι εδώ στο σπίτι.

Εκπροσωπώ την Ουκρανία στη διεθνή ποδοσφαιρική σκηνή εδώ και πολλά χρόνια. Σήμερα, όμως, που η πατρίδα μου υποφέρει από τον πόλεμο, προτεραιότητά μου δεν είναι το ποδόσφαιρο, αλλά η βοήθειά της.

Σας προτρέπω να κάνετε μία δωρεά στο u24.gov.ua. Όλα τα χρήματα θα σταλούν αμέσως στους λογαριασμούς της Εθνικής Τράπεζας της Ουκρανίας.

Μπορείτε να κάνετε δωρεά για την αποναρκοθέτηση της Ουκρανίας, να σώσετε τη ζωή κάποιου, κάνοντας δωρεά για ιατρικές ανάγκες ή ανοικοδομώντας ένα νηπιαγωγείο ή μία γέφυρα.

Κάθε συνεισφορά είναι ανεκτίμητη, καθώς η Ρωσία σκοτώνει Ουκρανούς καθημερινά και έχει καταστρέψει περισσότερα από 7.000 κτήρια και χιλιάδες χιλιόμετρα δρόμων.

Ευχαριστώ τον Πρόεδρο της Ουκρανίας για την εμπιστοσύνη, τη μεγάλη τιμή και τον καθένα από εσάς για τη συμμετοχή!

Σας προσκαλώ να συνεισφέρετε στη νίκη της Ουκρανίας, τη νίκη της ελευθερίας, τη νίκη του ελεύθερου κόσμου».

Αντρέι Σεφτσένκο: «Σκέφθηκα πολλές φορές να πάω στην Ουκρανία και να πολεμήσω»…

«Έχω σκεφθεί πολλές φορές να μεταβώ στην πατρίδα μου και να βρεθώ στο μέτωπο, ωστόσο, μάλλον δεν ήταν η καλύτερη λύση», τόνισε –μεταξύ άλλων– ο Αντρέι Σεφτσένκο σε συνέντευξή του σε βρετανικό διαδικτυακό κανάλι.

«Οπότε, κινήθηκα τάχιστα ώστε να προσεγγίσω τις επαφές μου και να μάθουν όλοι μέσω εκδηλώσεωντη φρίκη και τις θηριωδίες του πολέμου· εν κατακλείδι, να συνεισφέρω στην ανθρωπιστική βοήθεια, στην υποστήριξη προσφύγων και προγραμμάτων υπό την αιγίδα φιλανθρωπικών οργανώσεων.

Τούτα πράττουμε η οικογένειά μου και εγώ, τους τελευταίους δύο μήνες», ανέφερε ο άλλοτε κορυφαίος άσος των Ντιναμό ΚιέβουΤσέλσι και Μίλαν (1999 – 2006), ο οποίος ανέλαβε και την τεχνική ηγεσία της εθνικής Ουκρανίας το 2016, παραμένοντας για μία πενταετία.

Τον περασμένο Μάρτιο και ευρισκόμενος στο Λονδίνο, φιλοξένησε παιδιά Ουκρανών προσφύγων στην οικία του και επιπλέον, μεσολάβησε για να φθάσουν 150 παιδιά στη Μεγάλη Βρετανία, αμέσως μετά τη ρωσική εισβολή της 24ης Φεβρουαρίου.

Αντρέι Σεφτσένκο, Ουκρανία.

Από τις πρώτες ημέρες των πολεμικών συγκρούσεων, οι εικόνες φρίκης στην Ουκρανία οδήγησαν εκατομμύρια ανθρώπων ανά τον κόσμο στους δρόμους, με σκοπό τη μετάδοση του μηνύματος της ειρήνης μεταξύ των λαών.

Στις 28/02, ο Αντρέι Σεβτσένκο βρέθηκε στην πλατεία Τραφάλγκαρ μαζί με την οικογένειά τουδημοσιεύοντας στη συνέχεια μία φωτογραφία στις σελίδες κοινωνικής δικτύωσης.

«Σταματήστε τον πόλεμο στην Ουκρανία», ανέφερε η ανάρτηση.