«Έχω σκεφθεί πολλές φορές να μεταβώ στην πατρίδα μου και να βρεθώ στο μέτωπο, ωστόσο, μάλλον δεν ήταν η καλύτερη λύση», τόνισε –μεταξύ άλλων– ο Αντρέι Σεφτσένκο σε συνέντευξή του σε βρετανικό διαδικτυακό κανάλι.

«Οπότε, κινήθηκα τάχιστα ώστε να προσεγγίσω τις επαφές μου και να μάθουν όλοι μέσω εκδηλώσεων, τη φρίκη και τις θηριωδίες του πολέμου· εν κατακλείδι, να συνεισφέρω στην ανθρωπιστική βοήθεια, στην υποστήριξη προσφύγων και προγραμμάτων υπό την αιγίδα φιλανθρωπικών οργανώσεων.

Τούτα πράττουμε η οικογένειά μου και εγώ, τους τελευταίους δύο μήνες», ανέφερε ο άλλοτε κορυφαίος άσος των Ντιναμό Κιέβου, Τσέλσι και Μίλαν (1999 – 2006), ο οποίος ανέλαβε και την τεχνική ηγεσία της εθνικής Ουκρανίας το 2016, παραμένοντας για μία πενταετία.

Τον περασμένο Μάρτιο και ευρισκόμενος στο Λονδίνο, φιλοξένησε παιδιά Ουκρανών προσφύγων στην οικία του και επιπλέον, μεσολάβησε για να φθάσουν 150 παιδιά στη Μεγάλη Βρετανία, αμέσως μετά τη ρωσική εισβολή της 24ης Φεβρουαρίου.

Αντρέι Σεφτσένκο, Ουκρανία.

Από τις πρώτες ημέρες των πολεμικών συγκρούσεων, οι εικόνες φρίκης στην Ουκρανία οδήγησαν εκατομμύρια ανθρώπων ανά τον κόσμο στους δρόμους, με σκοπό τη μετάδοση του μηνύματος της ειρήνης μεταξύ των λαών.

Στις 28/02, ο Αντρέι Σεβτσένκο βρέθηκε στην πλατεία Τραφάλγκαρ μαζί με την οικογένειά του, δημοσιεύοντας στη συνέχεια μία φωτογραφία στις σελίδες κοινωνικής δικτύωσης.

«Σταματήστε τον πόλεμο στην Ουκρανία», ανέφερε η ανάρτηση.