Ο Γιάννης Ρουμπάτης, πρώην διοικητής της ΕΥΠ επί ΣΥΡΙΖΑ (παρέμεινε για λίγο στο πόστο του και επί ΝΔ – με την οποία είχε αναπτύξει καλές σχέσεις- μέχρι να αντικατασταθεί οριστικά) και παλιός καλός δημοσιογράφος του ΠΑΣΟΚ και των προνομιακών – διαπλεκόμενων τότε επιχειρηματικών δυνάμεων, εκπροσωπεί εδώ και κάμποσο καιρό στη χώρα μας το κρατικό sovereign fund του Άμπου Ντάμπι, εκ των ισχυρότερων του κόσμου όσον αφορά τα υπό διαχείριση κεφάλαια!

Ξαφνικά κάποιοι στον ιντερνετικό Τύπο, ανακάλυψαν (έστω καθυστερημένα) την επενδυτική ενασχόληση του Γιάννη Ρουμπάτη με το κρατικό αραβικό fund!

Και επιχείρησαν να αναδείξουν, χωρίς εμβάθυνση, το ζήτημα!

Εκείνο όμως που δεν …ανακάλυψαν ή δεν …είπαν, είναι ότι τον πρώην διοικητή της ΕΥΠ, πρώην …πρασινοφρουρό και πρώην γενίτσαρο του ΣΥΡΙΖΑ, πλησίασαν πολλοί και διάφοροι παλιοί του …φίλοι, ζητώντας να μεσολαβήσει ούτως ώστε το κρατικό fund του Άμπου Ντάμπι να συμμετάσχει στα εν Ελλάδι φιλόδοξα επενδυτικά τους σχέδια!

Στο διά ταύτα, κοιτάξτε, μπροστά δεν ήμουν, όμως νομίζω ότι ο «διπλός Γιάννης», όπως τον αποκαλούν στην πιάτσα, δεν …μάσησε ούτε από παρακάλια, ούτε από υποσχέσεις!

Οπότε η επιχείρηση προσέγγισης έληξε πρόωρα… και άδοξα…