Καλημέρα σας κυρίες και κύριοι

Μαθαίνω ότι, μια τροπολογία που πέρασε στα …μουλωχτά, έλυσε κατά το ήμισυ το ζήτημα της καταβολής του ΕΝΦΙΑ σε πασίγνωστο project – και σε όλα τα real estate project που βρίσκονται σε ενεπλάκη- όπου οι επώνυμοι ιδιοκτήτες – Έλληνες και ξένοι- ήταν υποχρεωμένοι να καταβάλουν τον συγκεκριμένο φόρο έως ότου παραλάβουν τις πολυτελείς κατοικίες τους, υπό την προϋπόθεση ότι είχαν υπογράψει οριστικά συμβόλαια!

Σύμφωνα με το νόμο που ίσχυε και ο οποίος μετεβλήθη μέσω της εν λόγω τροπολογίας, όποιος έχει υπογράψει συμβόλαια για την αγορά κατοικίας είναι υποχρεωμένος να καταβάλει ΕΝΦΙΑ, ανεξαρτήτως εάν έχει παραλάβει την κατοικία ή όχι! Και θα πληρώνει ΕΝΦΙΑ μέχρις ότου παραλάβει το σπίτι ή …όχι! Δια παντός δηλαδή!!!

Όπως αντιλαμβάνεστε το ζήτημα αυτό χτύπησε συναγερμό καθώς όλα τα μεγάλα real estate projects βρίσκονταν στον αέρα, καθώς οι αγοραστές από τη στιγμή που θα υπέγραφαν οριστικά συμβόλαια για την απόκτηση των κατοικιών, ήταν υποχρεωμένοι εφεξής να πληρώνουν ΕΝΦΙΑ ανεξαρτήτως αν οι κατοικίες παραδοθούν 3 ή και 5 χρόνια μετά!

Τέλος καλό, όλα καλά λοιπόν! Έστω και για το ήμισυ… Κοινώς μισές δουλειές …

Τα καινούρια κόλπα των βασικών μετόχων! Δανείζουν με υψηλά επιτόκια τις εταιρίες τους! Από το ΚΡΙ ΚΡΙ, στο Intercontinental…

Η άνοδος των επιτοκίων στα ύψη φαίνεται πως δημιουργεί μια νέα φάμπρικα, ένα νέο κόλπο των βασικών μετοχών για να αποκομίζουν εκ του ασφαλούς υψηλές αποδόσεις!

Μέσα στην εβδομάδα που πέρασε υπέπεσε στην αντίληψη μας το φαινόμενο αυτό δυο φορές! Η αρχή έγινε με την εταιρία ΚΡΙ ΚΡΙ και την έκδοση ομολογιακού (δανεισμός από τους βασικούς μετόχους) με υψηλό επιτόκιο, ενώ όπως διαπίστωσα συνεχίσθηκε στο Intercontinental όπου επίσης οι βασικοί μέτοχοι, γνωστή επιχειρηματική οικογένεια, δάνεισαν με επιτόκιο κοντά στο 10%!!! (9,9%)! Φαινόμενα των καιρών …

Μεγάλος «παίχτης» ο Πιτσιόρλας! Από τον Γρύλλο στον Ηλιόπουλο! Η παρακολούθηση από τον Ρουμπάτη, η Ζάκυνθος και οι Άραβες!

Τελικά αυτός ο Στέργιος Πιτσιόρλας, που διετέλεσε και αναπληρωτής υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης στην κυβέρνηση Τσίπρα, ενώ είχε διατελέσει και πρόεδρος του ΤΑΙΠΕΔ, είναι μεγάλος «παίκτης» που ξέρει να κινείται και να ελίσσεται σε όλα τα μήκη και τα πλάτη!

Έτσι από τον Ουρανό βρέθηκε στη θάλασσα! Σε απλά λόγια από τον ανερχόμενο και πανίσχυρο πια επιχειρηματία της Κρήτης Γρύλλο της Sky express, μετακινήθηκε στον Μάριο Ηλιοπουλο της ακτοπλοΐας ο οποίος δίνει τη μάχη των μαχών με την Τρ. Πειραιώς για την Mig και την Attica!

Θυμίζω ότι ο Στέργιος Πιτσιόρλας όπως αποκαλύφθηκε, παρακολουθείτο επί ΣΥΡΙΖΑ από την ΕΥΠ του Γιάννη Ρουμπάτη (ή Γιάννη διπλού, όπως αποκαλείτο εκ των υστέρων και επί ΝΔ), κυρίως λόγω του ζητήματος της αγοραπωλησίας στη Ζάκυνθο και τις σχέσεις του με ένα συγκεκριμένο κομμάτι του αραβικού κόσμου που …ενοχλούσε κάποιο άλλο!

Οι Γερμανοί μπλοκάρουν τις αλλαγές κανόνων της Κομισιόν, για τη διάσωση προβληματικών τραπεζών

*** Μπορεί να διανύουμε την Μεγάλη Εβδομάδα των Καθολικών, αλλά οι ειδήσεις δεν λείπουν από το μέτωπο της Ε.Ε. ακόμα και αυτές τις ημέρες. Με αφορμή το γεγονός ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, αναμένεται να παρουσιάσει στις 18 Απριλίου προσχέδιο νέων κανόνων για τη διαχείριση προβληματικών τραπεζών, ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Κρίστιαν Λίντνερ, δεν δίστασε να δημοσιοποιήσει την αντίθεση της χώρας του στις προετοιμαζόμενες αλλαγές, που θα διαφοροποιήσουν όσα συμφωνήθηκαν το περασμένο καλοκαίρι για το θέμα. Αλλαγές που καθίστανται επιτακτικές, καθώς υπάρχει αυξημένη ανησυχία σχετικά με την κατάσταση των τραπεζών μετά την πτώχευση των SVB και Signature στις ΗΠΑ και την εξαγορά της Credit Suisse από την UBS στην Ελβετία.

*** Ο Λίντνερ σε επιστολή του προς Κομισιόν και Eurogroup αναφέρει ότι πρέπει να γίνει σεβαστεί την «καθαρή συμφωνία» που επιτεύχθηκε πέρυσι τον Ιούνιο για τη διατήρηση του πλαισίου, που είναι γνωστό με την ονομασία «Θεσμικά Συστήματα Προστασίας», γιατί από ότι έχει ενημερωθεί, αυτό δεν πρόκειται να συμβεί. Τι είναι τα «Θεσμικά Συστήματα Προστασίας»; Είναι αυτά που συνδέουν τις τράπεζες σε ένα εθνικό δίκτυο, επιτρέποντας σε μια προβληματική τράπεζα να λάβει οικονομική βοήθεια από τις άλλες του ίδιου δικτύου, για λόγους προστασίας των καταθετών μιας χώρας. Οι συμμετέχουσες τράπεζες πληρώνουν στο δίκτυο και επωφελούνται από κάποιες μειώσεις στις ρυθμιστικές απαιτήσεις όσον αφορά τα κεφάλαια και τη ρευστότητα. Τέτοια συστήματα υπάρχουν στην Αυστρία, τη Γερμανία, την Ιταλία, την Ισπανία και την Πολωνία. Το νέο μοντέλο διάσωσης των τραπεζών, σύμφωνα με τον Γερμανό υπουργό, «θα εισάγει σειρά νέων και σημαντικών περιορισμών» στα Θεσμικά Συστήματα Προστασίας, αντιμετωπίζοντας τα ως συστήματα εγγύησης καταθέσεων. Προειδοποίησε δε ότι και άλλα στοιχεία του προσχεδίου, όπως το γενικά μεγάλο πεδίο που καλύπτουν οι κανόνες, θα οδηγήσουν σε «πολύ δύσκολες διαπραγματεύσεις». Αχ, Ευρώπη…

Bain & Co: Οι επιτυχημένοι επενδυτές δεν πανικοβλήθηκαν – Ανθεκτικός ο κλάδος ιδιωτικών κεφαλαίων

*** Παρά την οικονομική αναταραχή και την αβεβαιότητα που επέφερε η έκρηξη του πληθωρισμού το 2022 και η αύξηση των επιτοκίων, που συνεχίζεται και το 2023, η Bain & Company, στην ετήσια έκθεση Global Private Equity, διαβλέπει την περαιτέρω ανάπτυξη των private equity funds. Στην έκθεση επισημαίνεται ότι, παρά την ξαφνική διακοπή στη δραστηριότητα των private equity funds στα μέσα του περασμένου έτους, λόγω οικονομικών και γεωπολιτικών ταραχών, τα θεμέλια του κλάδου παραμένουν ισχυρά και ανθεκτικά, κάνοντάς τον ακόμη πιο ελκυστικό στους επενδυτές που δυσκολεύονται από τους περιορισμούς των δημόσιων αγορών! Άλλωστε, τα private equity funds έχουν αντιμετωπίσει επιτυχώς αντίστοιχες προκλήσεις στο παρελθόν, οπότε μακροπρόθεσμα ο κλάδος εξακολουθεί να παραμένει ασφαλής.

*** Η έκθεση περιέχει και ένα πολύ αισιόδοξο στην πραγματικότητα μήνυμα, ότι, ακόμη και αν τα επιτόκια παραμείνουν υψηλότερα για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα, οι σαφείς στρατηγικοί «ορίζοντες» και όχι απαραίτητα οι ιδανικές οικονομικές συνθήκες, είναι αυτοί που θα οδηγήσουν στην επιστροφή των deals. Με απλά λόγια, αν αποφασιστεί ότι ένα deal είναι στρατηγικού χαρακτήρα και όχι κερδοσκοπικού, αυτό θα προχωρήσει, έστω και αν τα επιτόκια εξακολουθούν να βρίσκονται σε υψηλά επίπεδα. Σύμφωνα με την ανάλυση, οι κορυφαίοι παίκτες θα συνεχίσουν να βρίσκουν deals που μπορούν να καλύψουν, λαμβάνοντας υπόψη τις μακροοικονομικές συνθήκες και θα παραμείνουν επιθετικοί

*** Αξίζει να σημειωθεί ότι ο κλάδος έκλεισε πέρυσι με ρεκόρ συσσώρευσης κεφαλαίων (“dry powder”) 3,7 τρισεκατομμυρίων δολαρίων. Όπως αναφέρει ο Δημήτρης Ψαρρής, Managing Partner της Bain Ελλάδας και Κύπρου, «κατά το πρώτο εξάμηνο του 2022, παρά τον πληθωρισμό, τον πόλεμο στην Ουκρανία και τις αυξανόμενες εντάσεις με την Κίνα, συνεχίστηκε η δυναμική του προηγούμενου έτους. Στο δεύτερο μισό του έτους όμως, είδαμε μια σημαντική επιβράδυνση, καθώς τα τραπεζικά ιδρύματα απέσυραν τις χρηματοδοτήσεις, καθιστώντας σχεδόν αδύνατες τις εξαγορές μεγάλης κλίμακας». Και τονίζει πως πρέπει να βρεθούν νέοι τρόποι αντιμετώπισης των τρεχουσών μακροοικονομικών πιέσεων, σε πέντε βασικούς τομείς. «Στις προηγούμενες κρίσεις κέρδισαν αυτοί που δεν πανικοβλήθηκαν, αξιολόγησαν σωστά όλα τα σενάρια κινδύνου, έχοντας σχέδια αντιμετώπισης, και συνέχισαν να επενδύουν κατά τη διάρκεια της κρίσης. Οι εταιρείες θα πρέπει να επενδύσουν στην αυτοματοποίηση, στον πλεονασμό αποθεμάτων και την ασφάλεια της εφοδιαστικής αλυσίδας, στη διαχείριση κινδύνων του ισολογισμού, καθώς και να στοχεύσουν σε ομάδες πελατών και κλάδους με μικρότερη ευαισθησία στις τιμές, και να δημιουργήσουν ένα πλάνο οργανικής ανάπτυξης».

Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών (ΔΑΑ): Προς ενεργειακή αυτάρκεια, με συνεχείς επενδύσεις

*** Μπορεί η εισαγωγή των μετοχών του ΔΑΑ να πάγωσε για ένα διάστημα, η εταιρεία όμως συνεχίζει απρόσκοπτα το έργο της και μάλιστα αποδεικνύει ότι υπάρχουν τεράστιες δυνατότητες παραγωγής ενέργειας από ΑΠΕ στη χώρα μας, αρκεί να υπάρχει προγραμματισμός, όραμα και αποφασιστικότητα μείωσης των ρύπων και του περιβαλλοντικού αποτυπώματος, ειδικά των μεγάλων επιχειρήσεων που διαθέτουν μεγάλη ρευστότητα. Ο Αερολιμένας, λοιπόν, επενδύει μεγάλα ποσά για την ενεργειακή του αυτάρκεια, κατασκευάζοντας νέο φωτοβολταϊκό πάρκο 16 μεγαβάτ. Πρόκειται για την μεγαλύτερη μονάδα αυτοπαραγωγής και ιδιοκατανάλωσης στην Ελλάδα, η οποία, ήδη από χθες, παράγει το 45% (!) περίπου της ετήσιας κατανάλωσης της εταιρείας του αεροδρομίου. Το έργο εντάσσεται στη στρατηγική βιώσιμης ανάπτυξης και περιβαλλοντικής υπευθυνότητας και ειδικότερα, στον στόχο “Route 2025”, μια συνολική επένδυση της τάξης των 100 εκατ. ευρώ, που ανακοίνωσε η εταιρεία το 2019.

*** Συνδυαστικά με το πρώτο φωτοβολταϊκό των 8 ΜW που λειτουργεί από το 2011 (το οποίο συμβατικά παράγει για το δημόσιο δίκτυο) και το καινούργιο των 16 MW αυτοπαραγωγής, παράγονται τα 2/3 των απαιτούμενων αναγκών του ΔΑΑ σε ηλεκτρική ενέργεια από ανανεώσιμες πηγές εντός του αεροδρομίου. Το γεγονός αυτό καθιστά το Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών πρωτοπόρο – ίσως και μοναδικό- ανάμεσα στα αεροδρόμια στην Ευρώπη και διεθνώς. Με την ολοκλήρωση της επόμενης φάσης το 2025, η οποία εκτιμάται σε 45 μεγαβάτ φωτοβολταϊκών επιπλέον, θα εξασφαλιστεί η παραγωγή του 100% των αναγκών του ΔΑΑ σε ηλεκτρική ενέργεια για κάθε έτος μέχρι το 2046, μεγιστοποιώντας την ιδιοκατανάλωση με χρήση μονάδων αποθήκευσης μπαταριών. Ο ΔΑΑ έχει ήδη υποβάλει τις σχετικές αιτήσεις, τόσο στη ΡΑΕ όσο και σε λοιπές αρμόδιες υπηρεσίες. Παράδειγμα προς μίμηση ο Αερολιμένας της Αθήνας.

Αναβαθμίζονται με νέες επενδύσεις 14 Βιομηχανικά Επιχειρηματικά Πάρκα

*** Ο μεγαλύτερος ιδιοκτήτης και διαχειριστής βιομηχανικής γης στην Ελλάδα, η ΕΤΒΑ ΒΙ.ΠΕ., είναι εξειδικευμένη στη δημιουργία και διαχείριση οργανωμένων χώρων, με κατάλληλες και καινοτόμες υπηρεσίες, για πάνω από 60 χρόνια. Έχοντας θέσει ως έναν από τους βασικούς της στόχους να προχωρήσει σε επενδύσεις με έμφαση στην καινοτομία και τη βιώσιμη ανάπτυξη των βιομηχανικών πάρκων, η ΕΤΒΑ ΒΙ.ΠΕ. έχει σχεδιάσει αντίστοιχα τις δράσεις που θα υλοποιηθούν στο πλαίσιο του επενδυτικού πλάνου ύψους 50 εκατ. ευρώ για τη διετία 2024-2025, οι οποίες αφορούν στην αναβάθμιση των υποδομών σε 14 από τις ΒΙ.ΠΕ. που διαχειρίζεται. Η αναβάθμιση αυτή, η μεγαλύτερη που πραγματοποιείται στις βιομηχανικές περιοχές της χώρας από τη δεκαετία του 70, υποστηρίζεται και από χρηματοδοτήσεις και περιλαμβάνει ένα σύνολο τεχνικών έργων και συνεπάγεται σημαντικά οφέλη τόσο σε τοπικό όσο και εθνικό επίπεδο. Στα άμεσα σχέδια της ΕΤΒΑ ΒΙ.ΠΕ. είναι να προβεί σε σημαντικές επενδύσεις και ο επενδυτικός προϋπολογισμός μπορεί υπό ιδανικές προϋποθέσεις τα επόμενα χρόνια να αγγίξει ακόμα και τα 300 εκατ. ευρώ, τα οποία θα προκύψουν από ίδια κεφάλαια, μόχλευση και επιχορηγήσεις, ενώ η εταιρεία διατηρεί, εύρωστα ταμειακά αποθέματα.

*** Σε αυτή τη φάση, έχουν σχεδιαστεί έργα στις ΒΙ.ΠΕ. σε Θεσσαλονίκη, Σέρρες, Ιωάννινα, Πρέβεζα, Δράμα, Καβάλα, Κομοτηνή, Αλεξανδρούπολη, Λάρισα, Λαμία, Καρδίτσα, Πάτρα, Μελιγαλά και Ηράκλειο, που θα βελτιώσουν τις υπάρχουσες γερασμένες υποδομές και θα συντελέσουν στην ψηφιακή ανάπτυξή τους, συμβάλλοντας στη συνολική εξοικονόμηση των πόρων και στη βελτίωση του περιβαλλοντικού τους αποτυπώματος. Είναι σαφές ότι τα έργα αυτά θα προσδώσουν περαιτέρω αξία στα ακίνητα, ενώ παράλληλα και στην καθημερινή λειτουργία των εγκατεστημένων επιχειρήσεων, καθώς σε βάθος χρόνου θα ωφεληθούν στην απρόσκοπτη συνέχιση της λειτουργίας τους και σε ό,τι αφορά στα λειτουργικά τους κόστη, χάρη στην ενεργειακή εξοικονόμηση που συνεπάγονται οι αλλαγές που θα πραγματοποιηθούν στις υποδομές. Αναλυτικότερα, οι δράσεις περιλαμβάνουν έργα βελτίωσης οδών σε 12 ΒΙ.ΠΕ. (7,9 εκ €), επεξεργασίας υγρών αποβλήτων σε 6 ΒΙ.ΠΕ. (7,2 εκ €), έργα ύδρευσης σε 13 ΒΙ.ΠΕ. (14,4 εκ €) και ψηφιακής ανάπτυξης σε 6 ΒΙ.ΠΕ. (3,7 εκ €). Επίσης, θα αναπτυχθούν υποδομές 1.000 στρεμμάτων στις ΒΙ.ΠΕ. της Λάρισας, της Καβάλας και της Αλεξανδρούπολης.

Μερίδια ΑΧΕ: Παραμένει πρώτη η Πειραιώς ΑΕΠΕΥ, 2η η Eurobank Equities και 3η η Euroxx Χρηματιστηριακή

*** Δεν άλλαξε απολύτως τίποτα στην πρώτη τριάδα των χρηματιστηριακών εταιρειών και τα μερίδιά τους και τον Μάρτιο και στο πρώτο τρίμηνο του 2023. Την πρώτη θέση στην κατάταξη των χρηματιστηριακών εταιρειών που δραστηριοποιούνται στην ελληνική αγορά, ελληνικών και ξένων, διατήρησε η Πειραιώς ΑΕΠΕΥ το Μάρτιο, με μερίδιο αγοράς άνω του 21%, ενώ η εταιρεία ήταν πρώτη επίσης το πρώτο τρίμηνο, με μερίδιο αγοράς της τάξης του 22%. Η αθροιστική αξία των συναλλαγών της εταιρείας τον προηγούμενο μήνα, ανήλθε σε 1,09 δισ.ευρώ και το μερίδιο αγοράς διαμορφώθηκε στο 21,23%. Στη δεύτερη θέση βρέθηκε η Eurobank Equities με μερίδιο 15,77% και στην τρίτη θέση, η Euroxx Χρηματιστηριακή, με μερίδιο αγοράς 11,82%.

*** Στο πρώτο τρίμηνο του έτους, η Πειραιώς ΑΕΠΕΥ είχε επίσης την πρώτη θέση, με αθροιστική αξία συναλλαγών ύψους 3,04 δισ.ευρώ και μερίδιο 21,66%, με την Eurobank Equities να ακολουθεί με μερίδιο αγοράς 16,55 % και την Euroxx Χρηματιστηριακή με 13,59%. Η εταιρεία κατέκτησε το 2022 την πρώτη θέση στην κατάταξη των χρηματιστηριακών εταιρειών για τέταρτη συνεχή χρονιά, με μερίδιο που υπερέβη το 23% ενώ ηγείται της αγοράς σταθερά από το 2019 και ενισχύει κάθε χρόνο το μερίδιό της, παραμένοντας η βασική επιλογή των ιδιωτών και θεσμικών επενδυτών από την Ελλάδα και το εξωτερικό για τις συναλλαγές τους στο Χρηματιστήριο Αθηνών.

Ενδιαφέρουν

*** Μέσα στον Μάιο προγραμματίζεται να ξεκινήσει τη λειτουργία του το Avant Mar, το νέο boutique ξενοδοχείο 5 αστέρων της Grivalia Hospitality στη Νάουσα της Πάρου. Το νέο υπερπολυτελές ξενοδοχείο αναμένεται να αναβαθμίσει περαιτέρω το τουριστικό προϊόν του νησιού, αλλά και της χώρας συνολικά, προσφέροντας μία εμπειρία φιλοξενίας πολύ υψηλών προδιαγραφών για τους εγχώριους και διεθνείς επισκέπτες. Το ύψος της συνολικής επένδυσης ανήλθε σε €20 εκατομμύρια.

*** Οι ελληνικές τράπεζες είναι ανθεκτικές παρά την αναταραχή στον τραπεζικό τομέα των ΗΠΑ και της ΕΕ εκτιμά σε νέα της έκθεση, η Alpha Finance. Η χρηματιστηριακή, δίνει σύσταση αγοράς και περιθώρια ανόδου για τις τράπεζες που καλύπτει, βλέποντας μεγαλύτερα περιθώρια ανόδου για την Πειραιώς και ακολούθως για Εθνική και Eurobank.

*** Από το 2017 (!!!) κρατάει αυτή η (καλή ή κακή, τι λέτε;) συνήθεια του Τιτάνα, να δανείζεται η εταιρεία, για να διανείμει μερίσματα και επιστροφές κεφαλαίου στους μετόχους της. Θα επανέλθω στο θέμα, έχει μεγάλο ενδιαφέρον, νομίζω.

*** Σήμερα, τελικά πριν την έναρξη της συνεδρίασης στο ΧΑ και όχι μετά τη λήξη της, όπως αρχικά είχε ανακοινωθεί, θα δημοσιεύσει ο Ελλάκτωρας τα ετήσια μεγέθη του.

*** Με εξαιρετικό ενδιαφέρον, ειδικά τώρα καθώς διανύουμε προεκλογική περίοδο, αναμένεται η Έκθεση της Τράπεζας της Ελλάδος, στα πλαίσια της γενικής συνέλευσης της τράπεζας, αύριο Παρασκευή. Αποκλείω μα μην μπει στον πειρασμό (από καθήκον, δεν υπονοώ κάτι άλλο, μην είσαστε καχύποπτοι, παρακαλώ) ο Γιάννης Στουρνάρας, να προχωρήσει σε έμμεσες πλην σαφείς προειδοποιήσεις προς το πολιτικό προσωπικό της χώρας, με φόντο την επόμενη μέρα των εκλογών και τους κινδύνους αλλεπάλληλων αναμετρήσεων.

*** Αύριο δημοσιεύουν αποτελέσματα έτους η ΕΛΓΕΚΑ (χωρίς μέρισμα) και ο Κλουκίνας-Λάππας (χωρίς μέρισμα), ο ΟΤΕ ανακοινώνει πρώτο τρίμηνο την ίδια ημέρα (και όχι στις…5 Απριλίου που έλεγε στην ανακοίνωση) και την ερχόμενη Τρίτη έρχεται η σειρά της Intralot (χωρίς μέρισμα, επίσης).

*** Τα αποτελέσματα της QUEST δεν… ενθουσίασαν την αγορά. Περισσότερα, προσεχώς.

*** Αντιθέτως, η Ιντεάλ που σας έλεγα χθες ότι σκέφτεται την Δημόσια Πρόταση, άνοιξε πανιά και μάλιστα με μεγάλο όγκο. Εν αναμονή αντιδράσεων ή και ανακοινώσεων εδώ.

*** Αυτά και για σήμερα κυρίες μου και κύριοι. Την καλημέρα μου!