Για την υπόθεση της παρακολούθησης (επισύνδεση την λέμε τώρα) του Στέργιου Πιτσιόρλα από τον Γιάννη Ρουμπάτη (τον επονομαζόμενο και Γιάννη τον Διπλό. Γιατί άραγε;) και την ΕΥΠ έχουν γραφτεί πολλά.

Και φυσικά έχει δει το φως της δημοσιότητας το ζήτημα του τότε πανίσχυρου άνδρα του Κατάρ σχετικά με τις αγοραπωλησίες στην Ελλάδα και ειδικότερα όσον αφορά την νήσο Οξυά στο Ιόνιο και τις εκτάσεις στη Ζάκυνθο που περιλαμβάνουν και το περίφημο «Ναυάγιο» και οι οποίες διεκδικούνται από την Εκκλησία που υποστηρίζει ότι κατέχει τους νόμιμους τίτλους!

Η υπόθεση των Καταριανών, οι αγοραπωλησίες «κρατικών» εκτάσεων, έφθασε στα ποινικά δικαστήρια όπου ο Σείχης Αλ Θάνι και οι εν Ελλάδι συνεργάτες του ,εγχώριοι και ξένοι, αντιμετώπισαν κακουργηματικές κατηγορίες βάσει του νόμου περί καταχραστών του Δημοσίου που επισείει ποινές ισόβιας κάθειρξης!

Στο σημείο αυτό λοιπόν, πρέπει να θυμίσω γιατί προφανώς έχει λησμονηθεί, ότι μιλάμε για μια χρονική συγκυρία κατά την οποία το Κατάρ βρισκόταν σε ανοιχτή σύγκρουση με τον Αραβικό κόσμο και ειδικότερα με τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα!

Η παρακολούθηση των Καταριανών από τον Ρουμπάτη και την παρέα της τότε ΕΥΠ συμπίπτει χρονικά με την σφοδρή αντιπαράθεση του Κατάρ με τον Αραβικό κόσμο!

Για την ιστορία απλώς αναφέρω ότι πολύ αργότερα ο Γιάννης Ρουμπάτης ανέλαβε αντιπρόσωπος στην Ελλάδα του Sovereigh wealth fund του Αμπου Ντάμπι (ADIA) που διαχειρίζεται κεφάλαια ύψους 649 δις. δολαρίων το οποίο τελεί υπό την καθοδήγηση του Προέδρου των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων και Εμίρη του Αμπου Ντάμπι, Σεΐχη Χαλίφα Μπιν Ζαγέντ Αλ Ναγιάν.

Διαβάστε ακόμη: