Υπόθεση που παραπέμπει στο περίφημο μυθιστόρημα αστυνομικού μυστηρίου της Αγκάθα Κρίστι «Οι 10 μικροί νέγροι» (με μεταγενέστερο τίτλο «Και δεν έμεινε κανείς») θυμίζει ο διαγωνισμός για το Λιμάνι της Αλεξανδρούπολης για το οποίο αρχικό ενδιαφέρον είχαν επιδείξει καμία δεκαριά παράγοντες, επιχειρηματίες και συστήματα, στη συνέχεια οι 10 έμειναν επίσημα 4 και στο τέλος πρόταση στον διαγωνισμό υπέβαλαν μόνον 2!!!

Οπότε πολύ σύντομα θα δούμε ποιος θα μείνει μόνος (παίζει και το 2 σε 1, καταλάβατε) που θα είναι και ο … «δολοφόνος», σε μία επανάληψη – παρωδία του μυθιστορήματος της σπουδαίας Αγγλίδας συγγραφέως που εκδόθηκε στις 6 Νοεμβρίου του 1939 στο Ηνωμένο Βασίλειο!

Οι διεθνείς λιμοκοντόροι, οι «εκτελεστές συμβολαίων», τα «κατακάθια» υπεράνω υποψίας και το ΤΑΙΠΕΔ όπου ο ένας δεν θέλει να βλέπει τον άλλον!

Επί του προκειμένου τώρα, στο ανύπαρκτο και ακέφαλο ΤΑΙΠΕΔ όπου κάθε δωμάτιο έχει και τη δική του αυτόνομη εξουσία και όπου ως γνωστόν ο ένας δεν θέλει να βλέπει τον άλλον ούτε …ζωγραφιστό, ένα σύστημα διεθνών λιμοκοντόρων που έχει πλευρίσει με το αζημίωτο όλα τα κατακάθια (υπεράνω υποψίας) της ντόπιας πιάτσας, από σοβαροφανείς επικοινωνιολόγους μέχρι μεγαλοδημοσιογράφους – ερευνητές και «εκτελεστές συμβολαίων», συνεπικουρούμενους από «βαθιά λαρύγγια» του Μαξίμου που «είδαν φως και μπήκαν» και έπιασαν «δουλειά» αλά παλαιά (βρωμιές και νταραβέρια), κατάφερε να επιβάλει τη βούληση του!

Πρώτα έφαγαν τον Σαββίδη (δικαίως) και μετά «καθάρισαν» το τοπίο …

Πρώτα «έφαγαν» τον Σαββίδη, δηλαδή τον ΟΛΘ, δικαίως! Και στη συνέχεια, μέσα από ένα ιδιότυπο κυνήγι Μαγισσών που παραπέμπει στην εποχή του Ψυχρού Πολέμου, κατάφεραν μέσα από την λάσπη και τις διεστραμμένες κατασκευές και συρραφές άσχετων στοιχείων και δεδομένων που εκτόξευαν διά μέσω και ξένων εντύπων (παράλληλα με τα εγχώρια σκουπίδια) να αποτρέψουν τον συνέταιρο των Αμερικανών στην Αλεξανδρούπολη όμιλο Κοπελούζου να κατέβει στον διαγωνισμό!

Ένας άφραγκος Ελληνοαμερικανός (με τη φωλιά του λερωμένη) και ένας γόνος εφοπλιστικής οικογένειας που έχει δει καράβι μόνο σε φωτογραφία!

Ένας άφραγκος και ανεπάγγελτος Ελληνοαμερικανός που έχει τη «φωλιά του λερωμένη» στις ΗΠΑ (θα βγουν όλα αργά ή γρήγορα) παρέα με έναν γόνο εφοπλιστικής οικογένειας (που έχει δει καράβι μόνο σε φωτογραφίες) παριστάνουν ξαφνικά στην Ελλάδα του σήμερα τους νέους «νταβατζήδες» που κάνουν παιχνίδι από το παρασκήνιο, χρησιμοποιούν τον Αμερικανό πρέσβη στην Αθήνα (μέσα στην άγνοια και την ανυπαρξία του, που κάνει Dolce vita σε πάρτι, γάμους, τραπέζια και δεξιώσεις) και «χτυπάνε» μέσα από υπόγεια βρώμικα συστήματα του παρακράτους και της λούμπεν δημοσιογραφίας! Συνεχίζεται …

Γιατί είναι δύσκολο – έως αδύνατον- να μπουν οι Άραβες στην Εθνική τράπεζα! Θέλουν μόνοι τους το 20% των μετοχών και όχι μαζί με funds, επενδυτές και επιχειρηματίες!

Για το ενδιαφέρον των Αράβων της Σαουδικής Αραβίας σχετικά με την απόκτηση ποσοστού της τάξης του 20%-30%  των μετοχών της Εθνικής τράπεζας, πρώτοι και μόνοι σας αποκαλύψαμε από τον Φεβρουάριο, όταν κανείς άλλος στην δημοσιογραφική πιάτσα δεν είχε πάρει χαμπάρι! Μάλιστα πολλοί ήταν εκείνοι τότε που μέσα στην άγνοια και την ημιμάθεια τους «διέψευδαν» την είδηση επικαλούμενοι «έγκυρες πηγές» δηλαδή τα ανεπίσημα δελτία τύπου της Εθνικής, όπου οι γνωστοί καρεκλοκένταυροι αγωνιούσαν μην τυχόν και χάσουν θέσεις και οφίτσια μεγάλης κονόμας, παρέμβασης και επιρροής!

Εν πάσει περιπτώσει, ούτε οι συζητήσεις, ούτε το ενδιαφέρον των Αράβων μπορεί να αμφισβητηθεί πλέον, μετά τις τελευταίες εξελίξεις και την επιστολή εκδήλωσης ενδιαφέροντος που απέστειλε στο ΤΧΣ το PIF (Public Investment Fund) of Saudi Arabia και ενδεχομένως η υπόθεση να είχε εξελιχθεί θετικά πολύ νωρίτερα, ωστόσο η εμπλοκή Πατέλη και το γεγονός ότι η Goldman Sachs δεν ήταν την εποχή εκείνη «στο παιχνίδι» στράβωσε τη δουλειά!

Επί του προκειμένου τώρα, αυτό που γνωρίζουμε και μπορούμε να σας μεταφέρουμε είναι, ότι η υπόθεση Αράβων – Εθνικής τράπεζας είναι από απίθανη έως αδύνατη!

Και τούτο διότι οι Άραβες δεν έχουν μάθει να λειτουργούν ούτε μέσα από placements όπως αυτό που θα προκηρύξει το ΤΧΣ, ούτε μέσα από πάσης φύσης διαγωνιστικές διαδικασίες όπου μετέχουν και άλλοι.

Και στο τέλος της ημέρας, οι Άραβες έχουν μάθει όπου μπαίνουν, να μπαίνουν μόνοι τους και όχι μαζί με άλλα funds ή ξένους και Έλληνες επιχειρηματίες και επενδυτές!

Σε απλά λόγια οι Άραβες αν είναι να μπουν, θα μπουν μόνο μόνοι τους, αγοράζοντας απευθείας το 20% της Εθνικής τράπεζας, χωρίς placement και άλλους συμπαίκτες! Κάτι που όπως όλα δείχνουν δεν γίνεται!

Για την ιστορία η επιστολή των Αράβων δια μέσω γνωστού δικηγορικού γραφείου είναι μόνον διερευνητική και απλώς γνωστοποιεί μια πρόθεση. Τίποτε άλλο …

Η χρονική συγκυρία της παρακολούθησης Πιτσιόρλα – Καταριανών από τον Ρουμπάτη και την ΕΥΠ! Όταν το Κατάρ βρισκόταν σε ανοιχτή σύγκρουση με τον αραβικό κόσμο και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα!

Για την υπόθεση της παρακολούθησης (επισύνδεση την λέμε τώρα) του Πιτσιόρλα από τον Γιάννη Ρουμπάτη (τον επονομαζόμενο και Γιάννη τον Διπλό. Γιατί άραγε;) και την ΕΥΠ έχουν γραφτεί πολλά.

Και φυσικά έχει δει το φως της δημοσιότητας το ζήτημα του τότε πανίσχυρου άνδρα του Κατάρ σχετικά με τις αγοραπωλησίες στην Ελλάδα και ειδικότερα όσον αγορά την νήσο Οξυά στο Ιόνιο και τις εκτάσεις στη Ζάκυνθο που περιλαμβάνουν και το περίφημο «Ναυάγιο» και οι οποίες διεκδικούνται από την Εκκλησία που υποστηρίζει ότι κατέχει τους νόμιμους τίτλους!

Η υπόθεση των Καταριανών, οι αγοραπωλησίες «κρατικών» εκτάσεων, έφθασε στα ποινικά δικαστήρια όπου ο Σείχης Αλ Θάνι και οι εν Ελλάδι συνεργάτες του ,εγχώριοι και ξένοι, αντιμετώπισαν κακουργηματικές κατηγορίες βάσει του νόμου περί καταχραστών του Δημοσίου που επισείει ποινές ισόβιας κάθειρξης!

Στο σημείο αυτό λοιπόν, πρέπει να θυμίσω γιατί προφανώς έχει λησμονηθεί, ότι μιλάμε για μια χρονική συγκυρία κατά την οποία το Κατάρ βρισκόταν σε ανοιχτή σύγκρουση με τον Αραβικό κόσμο και ειδικότερα με τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα!

Η παρακολούθηση των Καταριανών από τον Ρουμπάτη και την παρέα της τότε ΕΥΠ συμπίπτει χρονικά με την σφοδρή αντιπαράθεση του Κατάρ με τον Αραβικό κόσμο!

Για την ιστορία απλώς αναφέρω ότι πολύ αργότερα ο Γιάννης Ρουμπάτης ανέλαβε αντιπρόσωπος στην Ελλάδα του Sovereigh wealth fund του Αμπου Ντάμπι (ADIA) που διαχειρίζεται κεφάλαια ύψους 649 δις. δολαρίων το οποίο τελεί υπό την καθοδήγηση του Προέδρου των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων και Εμίρη του Αμπου Ντάμπι, Σεΐχη Χαλίφα Μπιν Ζαγέντ Αλ Ναγιάν.

Το «τετράγωνο των Αστέρων» της ΔΕΘ! Η πιο δυνατή παρέα! Ο νέος πρέσβης, ο αγαπημένος τραγουδιστής των κοριτσιών, η ευρωβουλευτής του Μπιν Σαλμάν και η γοητευτική υφυπουργός!

Τόσες και τόσες παρέες έδωσαν το «παρών» στη Θεσσαλονίκη κατά τη διάρκεια της ΔΕΘ και την ομιλία Μητσοτάκη, ωστόσο μία ήταν εκείνη που ξεχώρισε, αυτή που ήταν η «πιο δυνατή», τόσο από πλευράς προσωπικοτήτων που την συνέθεταν όσο και από διάθεση για nightlife!

Ο νέος πρέσβης, ο αγαπημένος τραγουδιστής των κοριτσιών, η ευρωβουλευτής που κάθισε ακόμη και στο κλειστό τραπέζι του Μπιν Σαλμάν και η γοητευτική υφυπουργός με τις …επιτυχίες, συνέθεσαν στη Θεσσαλονίκη την παρέα που έκλεψε την παράσταση και συγκέντρωσε όλα τα βλέμματα. Αρχικά σε night club και μετά, αργά στον Οικονομόπουλο!

Βεβαίως για να είμαστε δίκαιοι, ο νέος πρέσβης μετά το night club αποχώρησε και τελικά στα μπουζούκια πήγε μόνο η τριάδα! Και το «τετράγωνο» των Αστέρων μετατράπηκε σε «τρίγωνο»!

Διαβάστε ακόμη: