Ο Πάπας Φραγκίσκος ήταν αναίσθητος, όταν μεταφέρθηκε κατεπειγόντως σε νοσοκομείο πριν από δύο εβδομάδες, σύμφωνα με έναν Ιταλό πολίτη, ο οποίος φέρεται να μιλά τακτικά μαζί του, με την τελευταία τους συνομιλία να χρονολογείται την περασμένη Κυριακή (09/04).

Ο 86άχρονος Ποντίφικας διεκομίσθη στο νοσοκομείο “Agostino Gemelli” της Ρώμης την 29η Μαρτίου, καθώς ταλαιπωρήθηκε από λοίμωξη του αναπνευστικού, ενώ, έλαβε εξιτήριο τρεις ημέρες αργότερα και την περασμένη εβδομάδα, στις λειτουργίες εν όψει του Πάσχα των Καθολικών, εμφανίσθηκε σε καλή κατάσταση.

Ο Μικέλε Φέρι, από το Πέζαρο της κεντρικής Ιταλίας, ανέφερε ότι ο επικεφαλής της ρωμαιοκαθολικής εκκλησίας ακουγόταν καλύτερα στην πρόσφατη συνομιλία τους, σε σύγκριση με την προηγούμενη φορά που μίλησαν, τον Ιανουάριο. «Φαινόταν πολύ κουρασμένος» την προηγούμενη φορά, τόνισε, μιλώντας στο πρακτορείο Ρόιτερς. Ακόμη, επιβεβαίωσε το σχόλιο σε τοπική ιταλική εφημερίδα, τη Resto del Carlino, σύμφωνα με την οποία ο Πάπας τού είπε: «Μερικές ώρες ακόμη και δεν είμαι βέβαιος ότι θα βρισκόμουν εδώ, να σού το αφηγούμαι». «Πραγματικά μάς τρομάξατε», τού απάντησε ο κ. Φέρι.

Ο Μικέλε Φέρι συνομιλεί τακτικά με τον Πάπα Φραγκίσκο, αφότου ο τελευταίος τού τηλεφώνησε πριν από μία δεκαετία, προκειμένου να τον παρηγορήσει για τον θάνατο του αδελφού του, σε μία ληστεία. Ως γνωστόν, ο Ποντίφικας συνομιλεί συχνά στο τηλέφωνο με ορισμένους ανθρώπους, τους οποίους γνώρισε, όταν τούς προσέφερε έναν παρηγορητικό λόγο. Το Βατικανό δεν επιβεβαιώνει τα ονόματα εκείνων, όμως, δε διέψευσε ότι μιλά με τον Φέρι.

Την περασμένη εβδομάδα, ο Πάπας ήταν αρκετά καλά και χοροστάτησε σε όλες τις πασχαλινές λειτουργίες, εκτός από την υπαίθρια της Μεγάλης Παρασκευής, στη Ρώμη, λόγω του –ασυνήθιστου για την εποχή– ψύχους που επικρατούσε στην πόλη.

Διαβάστε ακόμη: