Ο Πάπας Φραγκίσκος ταλαιπωρείται από λοίμωξη του αναπνευστικού και θα χρειασθεί να περάσει «μερικές ημέρες» στο νοσοκομείο της Ρώμης, σύμφωνα με το Βατικανό. Ο Ποντίφικας εμφάνιζε δυσκολία στην αναπνοή τις τελευταίες ημέρες, όμως, δεν είναι θετικός στον κορωνοϊό, τονίσθηκε. «Ο Πάπας Φραγκίσκος συγκινείται από τα πολλά μηνύματα που έλαβε και εκφράζει την ευγνωμοσύνη του, για την εγγύτητα και την προσευχή», προστέθηκε στην ανακοίνωση.

Ο Πάπας Φραγκίσκος μετέβη στο νοσοκομείο “Agostino Gemelli” της Ρώμης για προγραμματισμένο τσεκ–απ, σύμφωνα με την πρώτη ενημέρωση του εκπροσώπου του, Ματέο Μπρούνι. Νωρίτερα, ο 86άχρονος Προκαθήμενος της ρωμαιοκαθολικής εκκλησίας συμμετείχε στο εβδομαδιαίο γενικό ακροατήριο και φαινόταν καλά στην υγεία του.

Ο Ποντίφικας πάσχει από εκκολπωματίτιδα, μία πάθηση που μπορεί να μολύνει και να προκαλέσει φλεγμονή στο παχύ έντερο και υπεβλήθη σε χειρουργική επέμβαση το 2021, προκειμένου να αφαιρέσει μέρος του παχέος εντέρου του.

«Θα παραιτηθώ, εάν δε μπορώ να ηγηθώ της εκκλησίας»

Την 30ή Ιουλίου, ο Πάπας Φραγκίσκος τόνισε ότι θα είναι έτοιμος να παραιτηθεί κάποια μέρα, εάν δε μπορεί να ηγηθεί της εκκλησίας, λόγω σοβαρών προβλημάτων υγείας. «Δε νομίζω ότι μπορώ να συνεχίσω τα ταξίδια με τον ίδιο ρυθμό, όπως πριν», επεσήμανε κατά το ταξίδι επιστροφής στη Ρώμη, ύστερα από παραμονή μίας εβδομάδας στον Καναδά.

Τους τελευταίους μήνες, ο 86άχρονος επικεφαλής της ρωμαιοκαθολικής εκκλησίας χρησιμοποιεί αναπηρικό αμαξίδιο ή μπαστούνι, λόγω της επίμονης γοναλγίας, η οποία τον ταλαιπωρεί. «Νομίζω ότι στην ηλικία μου και με αυτό τον περιορισμό, θα πρέπει είτε να συγκρατηθώ λίγο ώστε έχω την ικανότητα να υπηρετώ την εκκλησία, είτε να αποχωρήσω», δήλωσε.

Διαβάστε ακόμη: