Οι διαδοχικές ήττες εντός και εκτός των συνόρων έφεραν το πρόωρο τέλος στη συνεργασία του Παναθηναϊκού με τον Ντέγιαν Ράντονιτς. Μερικές ημέρες ύστερα από την ενδέκατη συνεχόμενη ήττα από τον Ολυμπιακό, το «τριφύλλι» επισημοποίησε το «διαζύγιο» με τον 53άχρονο τεχνικό. Πέραν του εφετινού 0/4 με αντίπαλο τους «ερυθρόλευκους» σε Super Cup, ελληνικό πρωτάθλημα, κύπελλο και Ευρωλίγκα, ο Ντέγιαν Ράντονιτς δεν κατόρθωσε να δημιουργήσει ένα ανταγωνιστικό σύνολο.

Ο Ντέγιαν Ράντονιτς κάθισε στον πάγκο του Παναθηναϊκού σε 43 επίσημες αναμετρήσεις, μετρώντας 23 νίκες και 20 ήττες. Το αποτέλεσμα της συνεργασίας των δύο πλευρών καταγράφει την απώλεια δύο εγχώριων τίτλων (Super Cup, κύπελλο), την –επί της ουσίας– απώλεια της πρώτης θέσης στην κανονική διάρκεια του ελληνικού πρωταθλήματος, αλλά και την παρουσία στις τελευταίες θέσεις της Ευρωλίγκας, με τον χειρότερο συντελεστή πόντων στη διοργάνωση (–132).

Ο Χρήστος Σερέλης θα αντικαταστήσει τον Μαυροβούνιο προπονητή έως το τέλος της τρέχουσας αγωνιστικής περιόδου, με τον μεγάλο στόχο των «πράσινων» να είναι ο Πάμπλο Λάσο, ώστε να αναλάβει καθήκοντα από το ερχόμενο καλοκαίρι.

Η ανακοίνωση του «τριφυλλιού» για τη λύση του συμβολαίου του Ντέγιαν Ράντονιτς αναφέρει ότι «ο Παναθηναϊκός ανακοινώνει τη λύση της συνεργασίας με τον Ντέγιαν Ράντονιτς και τού εύχεται καλή συνέχεια στη ζωή και την καριέρα του».

Διαβάστε ακόμη: