Ο Ουκρανός άσος, ο οποίος αγωνίζεται στη Ζόρια ως δανεικός από την ΑΕΚ, ενδεχομένως να υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση, σύμφωνα με τον Μίροσλαβ Νέμπεσνικ, του καναλιού Football 2.0.

«Οι γιατροί σταθεροποίησαν την κατάστασή του, έχει συνείδηση. Οι ιατροί κάνουν τώρα μία ακριβή διάγνωση για το πόσο εκτεταμένη ήταν η καρδιακή προσβολή. Από αυτό, θα εξαρτηθούν τα περαιτέρω βήματα των ιατρών. Αν θα χρειασθεί χειρουργική επέμβαση ή όλα θα αντιμετωπισθούν με ιατρική περίθαλψη», ανέφερε.

Ο Νέμπεσνικ περιέγραψε και τα συγκλονιστικά τριάντα λεπτά, μετά την κατάρρευση του Νταντσένκο, κατά τη διάρκεια της προπόνησης. «Η προπόνηση ήταν μία κανονική προθέρμανση, ούτε καν στη μέση του προγράμματος. Οι συμπαίκτες παρατήρησαν ότι ο Νταντσένκο συμπεριφερόταν περίεργα.

Άρχισε να κουνιέται από άκρη σε άκρη, κάποια στιγμή έχασε τις αισθήσεις του. Οι παίκτες τον πλησίασαν για να ελέγξουν τον σφυγμό του, όμως, δεν είχε. Τού έγιναν ενέσεις που χρειάζονται για να επανεκκινήσει η καρδιά. Ωστόσο, χρειαζόταν απινιδωτής, δεν αρκούσε το άμεσο καρδιακό μασάζ. Όλη η διαδικασία διήρκεσε περίπου τριάντα λεπτά. Η καρδιά σταμάτησε τρεις φορές και χρειάστηκε ακόμη τρεις, μέχρι να σταθεροποιηθεί η κατάσταση».

Διαβάστε ακόμη: