H πρώτη «βόμβα» του καλοκαιρινού μεταγραφικού «παζαριού»… έσκασε. Ο Καρίμ Μπενζεμά, μερικές ώρες μετά το «αντίο» του, στην οικογένεια της Ρεάλ Μαδρίτης έπειτα από δεκατέσσερα χρόνια κοινής πορείας, υπέγραψε τριετές συμβόλαιο με την Αλ Ιτιχάντ και ανακοινώθηκε από την ομάδα της Σαουδικής Αραβίας.

Ο κάτοχος της Χρυσής Μπάλας και δεύτερος σκόρερ στην ιστορία της «βασίλισσας» θα λάβει περίπου 200 εκατ. ευρώ ετησίως, συμπεριλαμβανομένων και των εμπορικών συμφωνιών. Η πρωταθλήτρια Αλ Ιτιχάντ ανακοίνωσε την απόκτηση του Γάλλου επιθετικού με βίντεο και πλέον, απομένει η παρουσίαση μπροστά στους οπαδούς. Αναμένεται να παρευρεθούν περίπου 65 χιλιάδες φίλαθλοι, την πρώτη φορά που ο πολύπειρος επιθετικός θα φορέσει την κιτρινόμαυρη φανέλα.

Ο Μπενζεμά έγινε κάτοικος Μαδρίτης το 2009 και μέτρησε 647 εμφανίσεις, 354 γκολ και 165 ασίστ. Με τη Ρεάλ κατέκτησε πέντε Τσάμπιονς Λιγκ, ισάριθμα Παγκόσμια Κύπελλα Συλλόγων, τέσσερα πρωταθλήματα, άλλα τόσα Σούπερ Καπ Ευρώπης, τρία Κύπελλα και ισάριθμα εγχώρια Σούπερ Καπ. Τη σεζόν που ολοκληρώθηκε, μέτρησε 31 γκολ και έξι ασίστ σε 43 συμμετοχές.

Διαβάστε ακόμη: