Η τεράστια φημολογία των τελευταίων εβδομάδων τελικά επιβεβαιώθηκε, μιας και ο Γάλλος επιθετικός αποφάσισε να αποχωρήσει οριστικά από τη Ρεάλ, μετά από 14 ολόκληρα χρόνια.

Όπως ανακοίνωσαν επίσημα οι μερένγκες, ο Καρίμ Μπενζεμά αποτελεί παρελθόν από την ομάδα. Ο επόμενος σταθμός στην καριέρα του αναμένεται να βρίσκεται στη Σαουδική Αραβία, με την Αλ-Ιτιχάντ να είναι το μεγάλο φαβορί.

«Η Ρεάλ Μαδρίτης και ο αρχηγός μας Καρίμ Μπενζεμά συμφώνησαν να βάλουν ένα τέλος στη λαμπρή και αξέχαστη πορεία. Ο σύλλογός μας Ρεάλ Μαδρίτης θέλει να δείξει την ευγνωμοσύνη του και όλη του τη στοργή για αυτόν που είναι ήδη ένας από τους μεγαλύτερους θρύλους μας» αναφέρεται, μεταξύ άλλων, στο κείμενο που δημοσιεύτηκε από τους Κυπελλούχους Ισπανίας.

Ο Μπενζεμά πήγε στην Ρεάλ Μαδρίτης το καλοκαίρι του 2009, όταν εκείνη τον απέκτησε από την Λυών αντί 35 εκατομμυρίων ευρώ κι έφτασε τις 647 συμμετοχές έχοντας 353 τέρματα και 165 ασίστ. Ο 35χρονος επιθετικός μάλιστα κατέχει με τον Μαρσέλο μια ιστορική κορυφή, αφού με 25 τίτλους αυτός και ο Βραζιλιάνος είναι οι πιο επιτυχημένοι παίκτες που έχουν φορέσει τη φανέλα της βασίλισσας.

Ο κάτοχος της Χρυσής Μπάλας έχει πανηγυρίσει τους εξής τίτλους στη Μαδρίτη: 4 La Liga, 3 Copa Del Rey και 4 Σούπερ Καπ Ισπανίας, καθώς επίσης 5 Champions League, 4 Ευρωπαϊκά Σούπερ Καπ και 5 Παγκόσμια Κύπελλα Συλλόγων.

Διαβάστε περισσότερα